Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

De kauwenmepper

Anjo Schouten | woensdag 25 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 427x

Het leven van een steenuil gaat niet altijd over rozen. In de kast lijkt het soms zo, maar er zijn momenten... Ja, de kauwen. Man maakt zo best wat vlieguurtjes. Hij kan het niet negeren, wat hij met bedelsnurken dan weer wel kan. Het lijkt me heerlijk, dat te kunnen. Gewoon negeren.

De zon

Gelukkig is er voor onze kleine koene ridder ook af en toe een momentje om buiten te genieten.
Het blijft een mooi gezicht, man voor de kast, de ogen dicht en lekker de zon op zijn snoet. Jaloersmakend voor menig nu opgehokt mens. Biertje erbij en het plaatje is compleet.
Maar hij verdient het wel. De hele nacht op pad, en na je werktijd nog kauwen verjagen. Een beetje poetsen, wat knuffelen, zijn echtelijke plicht vervullen en hup, weer aan het werk. Druk mee


De ei-poll

Die is inmiddels gesloten. Nu is het afwachten wie er met de eeuwige roem kan pronken.
En zit u er helemaal naast? Dan wijs ik de kijkers op een oude traditie. Het nuttigen van een schoenzool. Ik heb geen idee waar dat vandaan komt, maar ja, als een haas eieren rondbrengt, dan kan alles?
Enkele culinaire tips: Neem geen espadrilles, dat touw blijft zo tussen de tanden hangen. Een degelijk schoenzool, mits lang genoeg gekookt.
Met als groente dan kikkererwten. Natuurlijk mogen de liefhebbers die vervangen door doperwten. Een schepje perenmoes misstaat ook niet.
Doe dit in een ovenschaal en loop ermee naar de afvalbak. Om vervolgens een pizza te bestellen.
Wel even wachten tot het eerste ei zichtbaar is. En we kunnen nauwelijks wachten. Dan zitten we weer allemaal aan het scherm vastgekleefd. Ik verheug me er al op. U vast ook.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs