Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Door Anjo Schouten
BDL Webloggen

Als vrouw van huis is

Anjo Schouten | zaterdag 9 mei 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 375x

Nee, de muizen dansen dan niet op tafel, maar man zag gisteren wel zijn kans schoon. Vrouw weg, hij snaaide een muis. Die werd mee naar buiten genomen en nooit meer iets van vernomen. Niet dat het de kuikens zal schaden, de muizenberg is imposant. En hopelijk blijft die zo. Met verse aanvoer.

Prooiaanvoer

Het gaat als een speer. Man sjouwt zich een hernia aan de muizen en soms heus niet de kleinste muisjes. Vrouw jaagt vrolijk mee al zijn het dan vooral meikevers waar ze mee thuiskomt. Prima opslag voor de koude nachten. Ik blijf het mooi vinden als zij ook weg is soms even op de tak lijkt te luisteren of alles binnen nog goed gaat.

De M zit in de maand

Vroeger voor mensenkinderen een vreugde, geen lepel levertraan meer. Voor de kuikens is het vreugde, meikevers en muizen. En de donsjes groeien prima. Vrouw vindt het geen probleem de kuikens vol te stoppen met voer. Tot ze voor pampus liggen. En ze daarna wil poetsen, meestal onder protest. Nog even, en het past heus niet meer onder haar. Ze doet zo haar best, maar haar rokken zijn niet wijder. Straks schuifelen die 3 in de kast rond, maar zodra ze stevig op hun pootjes staan, arme vrouw. We kunnen de eigenwijsheid verwachten. De avonturen, het speelse. Dat maakt het nog leuker voor de kijkers.
Dan is het eten, slapen en donderjagen. 
Die kuikens zullen nog heel wat harten veroveren.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht