Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Aan alles komt een eind

Anjo Schouten | maandag 23 september 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 594x

Zelfs aan dit seizoen van Beleefdelente. Voor de steenuilfans een prachtig seizoen. Nu, na ruim 7 maanden, is het wel even goed om aan iets anders te denken. Onze uiltjes zijn wel tijdroofvogels. Nog even kijken of er een ei uitkomt, nog heel even kijken of... U kent het vast wel.

Afscheid 3.0

Dit is mijn laatste blog, van 2019 dan. Ik ga nu niet vanaf mijn bureaustoel met een witte zakdoek u vaarwel toewuiven.
Dat deed ik reeds in juli. Mocht er in de volksmond een gezegde zijn, niets zo veranderlijk als vrouwen en het weer, ik heb er zelf al een toevoeging voor: en BDL. Dit schrijf ik met een glimlach.
We hebben tenslotte wel wat nieuwe beelden gezien.
Een uilenmoeder die haar pubers meer dan zat was.
Mijn nieuwsgierigheid of er ooit peren aan de boom hangen is nu ook bevredigd. Om maar eens wat voordelen te noemen.
Vooruit dan, een klein wuifje met een zakdoek naar mijn mede teamsteenuilgenoten. Het was weer fijn met jullie samen te werken.

Wintergasten

Een prachtig blog van Ronald, over de 3 uilen. Eens per week loop ik een bepaalde route en zag er maanden geleden een bordje staan. Het blijkt een natuurgebiedje te worden. Even hard gaan staan lachen, vervolgens het sarcasme weggeslikt.
Het is een stukje grond waar men niets mee kan. En ineens heeft het een naam? Het bordje vertelt dan wat je er kan zien.
Oh? Er komt een bosuilenkast? Na overleg met de directe omwonenden. Verstandig, want het geluid van een bosuil is erg aanwezig. En niet op de meest, voor de mens geschikte, tijden van het etmaal.
Wat een vreugde, er inmiddels al paar maal een bosuil horen roepen. Dan in de winter maar eens buiten gaan luisteren.
Gelukkig zijn er voor dagmensen ook heel veel leuke vogels te zien. Wandel eens langs een grotere plas. Geniet dan van de smienten, de kuifeenden of gewoon van de ganzen. De mooie V-vorm waarin ze vliegen, al lijken ze wel het heen-en weer te hebben.
Let eens op de kieviten, betrouwbaarder dan een langdurig weerbericht. Komt er kou? Dan roepen de kieviten "au revoir" (de mazzel) we gaan richting het zuiden.

Dat zeg ik nu ook "au revoir" en ik hoop u over een maand of wat weer te treffen. Steenuilen kijken is leuk, maar het plezier delen maakt het dubbel zo leuk.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs