De laatste

Caroline Walta, STORK | zondag 16 juli 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 250x

Het zit erop, volgende week sluit Beleef de Lente. Het was een enerverend seizoen...

Het begon met een mooi voorjaar, maar wat werd het ineens koud. Een combinatie van regen en wind. Met in de landen ten oosten van ons zelfs ingesneeuwde nesten. Door de kou en het gebrek aan voedsel hebben veel jonge ooievaars het niet gehaald, maar ons paar in Gennep heeft uiteindelijk toch een mooi duo weten groot te brengen.

Hoogtepunten

Mijn persoonlijke hoogtepunten van dit seizoen zijn er veel: helpen in De Lokkerij, ringen op de Haagse daken, bijwonen van een congres in Duitsland met als afsluiter een bezoek aan het nest in Gennep en het vrijlaten van een herstelde ooievaar in Avifauna.

Dank je wel!

Last but not least een woord van dank aan alle trouwe kijkers en mijn STORK maatjes. Annemieke en Wim van wie ik ieder seizoen nog zoveel leer. Arda met haar wijsheid en Leo met zijn anekdotes. Nel die uit al die opnames de beste clipbeelden wist te kiezen. De familie Koopman van De Lokkerij, wat een lieve en gastvrije mensen.

De ooievaar is voor mij zoveel meer dan een vogel en mijn mede liefhebbers zijn dierbare vrienden geworden. 

Ik bedank ook mijn familie en vrienden, die zo geduldig hebben gewacht na mijn inventarisaties, ringen, invoerwerk en bloggen... "kunnen we nou een keer afspreken?!"

Tot zover Beleef de Lente seizoen 2017... blijf vooral genieten van de vogels! Het nieuws over ooievaars kun je blijven volgen op www.ooievaars.eu.


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Deel dit blogartikel

Lees meer blogartikelen over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs

Kijk live en ontdek