Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Toon alle blogs & vlogs
Luchtfoto met dank aan Kroeskarper, die mij deze toestuurde.

Door Leo Daanen
Stork

Overzicht Ooievaarsgebied Gennep.

Leo Daanen, STORK | dinsdag 11 juli 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1038x

Nogmaals, maar nu een ander overzicht van het foerageergebied van de Gennepse ooievaars.
Foto Leo, knutselfoto van 4 aaneengeplakte luchtfoto's

Luchtfoto.

Via aan elkaar geplakte foto’s heb ik in een vorig blog “Niersdal 27-06-17” laten zien waar de ooievaars in Gennep gehuisvest zijn.

Ook op die luchtfoto is te zien hoe het daar een beetje in elkaar steekt. Leuk voor kijkers die daar nauwelijks of helemaal niet bekend zijn. De kijkers weten dan ook een beetje waar we over praten als we het over kademuur, Niers, schoorsteen, of wat dan ook hebben.

Andere luchtfoto.

Nu kreeg ik van een trouwe kijker en Gennepenaar “Kroeskarper” ook een luchtfoto toegestuurd. Deze wil ik jullie niet onthouden, want ook hier heb je een heel mooi overzicht van het gebied. Je moet nu wel goed kijken waar precies het nest staat en hoe het in elkaar steekt. Want deze foto is van een andere kant genomen dus een beetje verwarrend. Kijk even terug naar het andere blog “Niersdal” en je hebt een beter beeld erbij.

Nog handiger.

Nou dat switchen tussen de blogs is nou ook weer niet zo handig, bedenk ik mij achteraf. Dus ik zal  de foto van het blog "Niersdal" hieronder nogmaals plaatsen, dat is voor jullie nog handiger. Goh wat maken we jullie het toch “gemekkeluk nie” !! Op z’n Brabants gezegd haha.

Niers en Maas.

Rechts onder (met nevengeul), zie je de Niers in het beeld binnenkomen, dan krijg je de brug over de Niers en daar achter ligt het gebied (met Poel) waar de ooievaars vaak te zie zijn. De Niers gaat daarna onder de grote weg door en slingert verderop naar links waar deze bij Milsbeek in de Maas overgaat. Bijna bovenin in het bebouwde stadje zie je een soort V-vorm daar staat het 400 jaar Oude stadhuis van Gennep met het nest erop. Ook in het Brabantse gebied (links over de Maas) foerageren de ouder ooievaars best vaak.

Al met al is Gennep een prachtig Stadje toch en een fijne leefomgeving voor de ooievaars.

Hieronder nogmaals de foto van het blog "Niersdal" 

Groetjes Leo.


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs