Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Comeback van de kleine karekiet

Chris van der Heijden, Vogelbescherming Nederland | dinsdag 27 juni 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1096x

Toen het koekoeksjong uit het nest gevallen was, begonnen pa en ma karekiet meteen aan de bouw van een nieuw nest. Inmiddels zitten ze alweer op 4 eieren. De eitjes komen over ongeveer een week uit. Let op: de karekiet heeft inmiddels zijn eigen pagina en daar zullen nieuwe blogs geplaatst worden.

Helaas viel de koekoek uit het nest. Maar vrijwel meteen begonnen de kleine karekieten vlijtig met het bouwen van een nieuw nest, waarvoor ze het oude nest kaalplukten. Soms zagen we dat nog in beeld op de oude camerastek.

Nu is de camera 4 meter verderop verplaatst naar de plek van hun nieuwe nest en kunnen we de karekieten dit keer hun eigen jongen zien uitbroeden. En dat is fijn. Want veel volgers waren inmiddels toch aan die leuke en hard werkende karekieten gehecht geraakt. Hoe ze maar bleven aanslepen met insecten en trouw het nest bewaakten. Hoe ze zwiepend in het riet en in de keiharde regen wisten te overleven.

Het is ze gegund. Een eigen kroost voor deze twee karekieten. We gaan van ze genieten de komende weken!

Let op: de kleine karekiet heeft inmiddels zijn eigen pagina!

 

 


Vogelbescherming Nederland

Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld. Bezoek de website van Vogelbescherming Nederland


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Koekoek Alle Beleef de Lente blogs