Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Binnenkort

Boerenlandvogels

Toon alle blogs & vlogs

Gemolesteerd

Wim van Nee, STORK | vrijdag 23 juni 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1050x

Gelukkig, ma ooievaar is aan de beterende hand. Maar het blijft spannend met die mollen.

Tegelijkertijd is het ook een dilemma. Een mol is wel zo'n beetje de grootste en aantrekkelijkste hap die een ooievaar te pakken kan krijgen. Best een prestatie trouwens voor zo'n trage jager. Maar ook een risico, dat hebben we gemerkt.

Ronduit gevaarlijk

Ik heb de foto van de mol er weer bij gepakt.  Het is helemaal duidelijk, die mollennagels zijn ronduit gevaarlijk. Een mol die niet gedood is door de ooievaar, gaat graven. Ze kunnen zich letterlijk een weg banen dwars door de slokdarm of maagwand heen. Dan volgt onherroepelijk de dood.

Ma ooievaar heeft geluk gehad. Heeft ze er ook van geleerd? Dat is moeilijk te zeggen. Hopelijk heeft ze toch onbewust een verband gelegd tussen de mol en haar last. En als ze daar goed mee omgaat, dan is en blijft een mol een goede hap. 


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs