Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

De gevallen vogel

Louis van Oort | donderdag 15 juni 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1074x

Vandaag kwam er een abrupt einde aan een korte maar ongekend spectaculaire periode van Beleef de Lente. Boswachter in de Gelderse Poort Thijmen van Heerde vertelt wat er gebeurde.

,,Het is donderdagmiddag en alles lijkt goed te gaan met de jonge koekoek. De kleine karekieten vliegen af en aan met insecten om de steeds groter wordende veelvraat van voedsel te voorzien.

Het jong is inmiddels al twee keer zo zwaar als zijn pleegouders en past nog maar net in het nest. Of toch niet? Voor het oog van honderden kijkers valt de jonge koekoek uit het nest naar beneden. Hoe zou het met de koekoek zijn?"

Speculeren 

,,Helaas kunnen we daarover alleen maar speculeren. Als de jonge koekoek gunstig is geland, zullen zijn pleegouders hem blijven voeden maar zal het waarschijnlijk onderkoelen. Het is best bijzonder dat het jong nu zelf uit het “warme nest” is gekieperd. Met een beetje humor zou je bijna zeggen wie een kuil graaft voor de ander….

Als mensen vinden we het lastig om nu niet in te grijpen en het jong terug te plaatsen. Toch gebeurt dit veel vaker dan we denken. Harde wind, regen en het gewicht van de jonge koekoek maken een abrupt einde aan dit prachtige hoofdstuk."


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Koekoek Alle Beleef de Lente blogs