Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Foto. Barbara Groen. Je ziet dat ringen ook nog eens Leerzaam is voor onze opvolgers !!

Door Leo Daanen
Stork

Rectificatie

Leo Daanen, STORK | dinsdag 13 juni 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 951x

Bij deze even een rectificatie van mijn weblog Ciconia Ciconia op 16 Mei.

Banner

In dit weblog, Ciconia Ciconia, heb ik mensen aangespoord, om te doneren. Aangezien de banner om geld te doneren er niet is dit jaar, was het mijn bedoeling om via het weblog mensen aan te sporen te doneren. Het waren dus goede bedoelingen maar . . . . je kunt zinnen altijd anders interpreteren dan dat je ze bedoelde uit te leggen ;-) 

Donatie/Gift.

Je kan vogelbescherming steunen door te doneren, of lid te worden. Je kan ook Stork steunen door lid/donateur te worden. Het idee van mijn blog was dat je (zoals andere jaren) voor € 10,00 SYMBOLISCH een ring kan sponsoren. Maar eigenlijk betaalt u met uw sponsorgeld niet een ring voor een ooievaar, maar sponsort u Stork, die geheel van Giften en donaties en niet te vergeten ,Vrijwilligers afhankelijk zijn.

(On)zin.

De (On)zin waar het om gaat is dus eigenlijk op meerdere manieren op te vatten of te interpreteren. Vandaar ik even hier op terug wil komen. Er kwamen wat vragen over dit blog, dus doe ik dat met alle plezier. Het gaat om de volgende zin:

Klik op deze link DONATIE/GIFT een wordt donateur, of doe een gift aan Stork en wij als “vrijwilligers” ringen dan geheel gratis de jonge ooievaartjes.

Gratis.

Met dat geheel gratis, bedoelen we natuurlijk dat wij geen kosten tellen voor het ringen. Echter de ringen zelf, willen wij graag vergoed hebben en evt. wat reiskosten, als het wat verder weg is. Want alles wat wij doen is PUUR vrijwilligerswerk en als wij al die ringen en benzine ook nog zelf moeten betalen, gaat het een duur grapje worden ;-)

Duidelijkheid.

Een blog schrijven is heel leuk om te doen, maar je moet altijd opletten wat je schrijft en hoe je het verwoord natuurlijk ;-) Ik snap heel goed dat de genoemde zin verkeerd over kan komen. Hopelijk is het verhaal van doneren nu voor iedereen duidelijk.

Maar.......Als we het toch over doneren hebben, gebruik ik dit blog nogmaals om een verzoek tot donatie ;-) Slim hé.

Dus klik op DONATIE/GIFT en steun Stork, STichting Ooievaars Research & Knowhow. Dank u, ook namens de ooievaars.

Groetjes, Leo.


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs