Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Binnenkort

Boerenlandvogels

Toon alle blogs & vlogs

Het avontuur begint te roepen

Johan Arts | woensdag 31 mei 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 981x

De uitdaging tegemoet, het avontuur begint aanstonds te roepen. Onze juvenielen worden klaargestoomd voor de stap in de wijde wereld.

Het takkelingstadium

Zoals u kunt zien is het in de Mortel een komen en gaan van M en V om de kuikens van proviand te voorzien. Hongerig zijn ze, onze superjagers in de dop. We gaan in hoog tempo in de richting van het stadium van de takkeling. Maar wat is nu precies een takkeling?

De definitie van een takkeling is: een jonge, bijna uitgegroeide (jacht)vogel die buiten het nest treedt, al wat vliegoefeningen probeert te doen buiten het nest. Er wacht uiteindelijk een grote, wijde wereld vol uitdagingen en avontuur waarop de juvenielen goed voorbereid moeten worden.

Dit is niet geheel zonder risico’s, de buitenwereld is vol gevaren. Denk aan natuurlijke vijanden zoals roofdieren, maar vlak ook menselijk georiënteerde factoren niet uit, waardoor menig takkeling noodlottig aan zijn einde is gekomen. M en V blijven voorlopig nog voor de nodige maaltijden zorgen, zeker tot 4 weken na het uitvliegen.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs