Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Binnenkort

Boerenlandvogels

Toon alle blogs & vlogs
Foto Leo. Kaartje ooievaars.

Door Leo Daanen
Stork

Kaartje

Leo Daanen, STORK | dinsdag 23 mei 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1140x

Een oude slogan van PTT Post was eens: Een kaartje, kleine moeite veel plezier.
Foto Leo. Webiste boekje ooievaars.

Ooievaarsvrienden.

Bij Beleef de Lente, de naam zegt het al, is veel te Beleven. Zowel bij de ooievaars, als bij alle andere soorten. Er valt dus van alles te zien en te beleven en via het Clubhuis kom je met steeds meer mensen in contact. Ik noem het dan ook altijd ooievaarsvrienden, want zo voelt het voor mij.

Kaartje.

Zo kreeg ik vorig jaar al links en rechts via telefoon, email enz. wat bedankjes. Ook kreeg ik vorig jaar wel eens een kaartje en dit jaar idem dito. Een super mooi getekend kaartje (zie foto hierboven) met twee ooievaars en hun jongen. Ook de tekst achterop is heel erg leuk en de complimenten spatten ervan af. Heel leuk en het geeft je een warm gevoel, voor wat je allemaal doet.

Boek.

Het leuke kaartje staat nog steeds bij mij in de kamer op de kast, de personen die het mij stuurde, weten wel over wie ik het heb. Maar nu kreeg ik van Caroline (Stork) een appje over een boekje over de ooievaars. Het schijnt een leuk en interessant boekje te zijn, maar hou mij ten goede, ik heb het nog niet gezien !!  

Het typische is, dat de voorkant van het boekje, dezelfde afbeelding heeft als mijn prachtige kaartje, Haha. Die is dus alvast binnen, nu het boekje nog !! Voor wie er interesse heeft, hier de link naar de site waar deze te bestellen is.

OOIEVAARS BOEKJE

 

Veel leesplezier alvast.

Groetjes Leo.


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs