Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Toon alle blogs & vlogs

Kuuk kukelt uit kast.....

Engbert BDL | dinsdag 25 april 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1103x

Vanavond 25 April om ongeveer 21.24 uur verlaat het eerste jong de kast. Nadat het eerst nog een lekkere muis van Ma had ontvangen, probeerde het naar de tak te springen, echter de greep was niet voldoende voor een houvast en duikelde daardoor naar beneden.

Hierna zal het niet meer in de kast terugkeren. Jonge bosuilen die de kast verlaten hebben worden niet voor niets takkelingen genoemd. Datgene wat we al eerder in de weblogs hebben aangegeven is dat deze jongen door de ouders nog enige weken worden gevoerd, aleer ze zelfstandig prooien moeten gaan vangen. Daarvoor wordt de vangtechniek door beide ouders geleerd. Helaas heeft dit jong geen gebruik kunnen maken  van de takken die Jan de afgelopen winters heeft aangebracht.  Hopelijk gaat de tweede daar wel gebruik van maken zodat we hem/haar dan nog even kunnen zien. Inmiddels is het wel een gathangen geworden.

Wat ik me wel realiseer is dat we over enkele dagen waarschijnlijk worden geconfronteerd met het legekastsyndroom, dus blijf nu nog maar even genieten nu het nog kan.

Engbert


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs