Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs
VBN

Door Louis van Oort
Medewerker Vogelbescherming

Man man man…

Louis van Oort | donderdag 30 maart 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 978x

Mannen zijn het sterke geslacht. Dat begrijpt een kind. Wij mannen hebben overal in de wereld de touwtjes in handen. Logisch ook als je groter, sterker en intelligenter bent.. Misschien goed als de mannelijke chauvinist die dit serieus vindt af en toe eens wat filmpjes van Beleef de Lente opzet.
VBN

This is a man’s World, zong James Brown al in 1966. Dat kan allemaal best waar zijn,maar kijk nou eens naar die mannen van Beleef de Lente. Daar zitten me toch een partij aanmodderende sukkels bij! Toegegeven, ze zijn wel vaak aandoenlijk. Zoals dit steenuiltje dat zich uitslooft als een beginnend vlogger voor zijn acht fans. Hij kekkert en buigt zich bijna bewusteloos. En wat is de beloning? Een aai over zijn bol. Jeuj!

Uiteindelijk krijg hij het dan toch ook wel voor elkaar dat mevrouw wil paren. Dat leidt echter tot een jammerlijk mislukte dubbele afsprong, met zware puntenaftrek door de jury.

Tobber

En wat te denken van deze tobber? Eerst een beetje dom gaan zitten kijken, op het moment dat zijn vrouw overduidelijk een ei moet gaan leggen. Om vervolgens met de staart tussen de poten als een geslagen hond af te druipen. Hup, opzouten. Moeders  heeft voortplantingstechnische dingen te doen; ga een duif vangen of zo, doe je ook wat nuttigs.

Schlemiel

Maar de allergrootste schlemiel is toch de kerkuil in dit wat mij betreft hilarische filmpje.

Zijn arme vrouw, die dringend  behoefte heeft aan wat intiem contact om nou eindelijk eens dat broedseizoen te kunnen aanzwengelen, gaat volkomen gedwee in de paarhoek (ja, wat een uitvinding is dát!) zitten op het moment dat meneer binnenkomt.

Deze flierefluiter voert toch al geen barst uit. Hij vangt amper een muis en paart vrijwel niet.  Uiteindelijk doet ie dan toch een halfslachtige poging maar ziet er meteen weer van af. Wat voor vent ben je dan?

Man man man… de sukkel is te moe of heeft hoofdpijn. Hij heeft er de kracht niet voor, zeg maar. Als straf wordt ‘ie nog even in zijn poot gebeten door de narrige dame. Volkomen terecht!

Nee, zo sterk is dat mannelijk geslacht dus helemaal niet. Het is dat ze af en toe nog eten op tafel brengen, maar anders hadden die Beleef de Lente-vrouwen het grotendeels zelf afgekund.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Alle Beleef de Lente blogs