Alle berichten

Door Team Winkel Vogelbescherming

Vrijwillig én professioneel

Geplaatst op 26 april 2018

Van veel klanten in de winkel van Vogelbescherming in Zeist krijgen we enthousiaste reacties over de vrijwilligers. Eén van hen, Nick, vertelt over een van de vele klanten die tevreden was met haar aankoop.

"Ik zing in verschillende koren. Onlangs was er na de repetitie een gezellige lunch. Tijdens het gesprek aan tafel vertelde ik dat ik ook bij Vogelbescherming werk. Mijn tafelgenote reageerde meteen: wat een ongelooflijk stel leuke mensen zijn jullie en wat een geweldige begeleiding krijg je als klant."

Een telescoop uitzoeken

"Deze mevrouw is een tijdje terug naar onze winkel gekomen omdat ze een telescoop wilde. Ze had een positief verhaal gelezen over de Havik van Vogelbescherming. Een van mijn collega’s had deze alvast buiten gezet en ter vergelijking ook de Havik ED. Ze kreeg nog wat tips: plaatsen om naar te kijken, let eens op de scherptediepte bij het kijken naar het Swarovski-testbord in de vogeltuin, let eens op de weergave van het wit van de huizen aan de overkant van de straat. Daarna was het even rustig de tijd nemen om te kijken en te vergelijken.

Een telescoop of een verrekijker?

Mijn gesprekspartner had ook haar oude verrekijker meegenomen naar de winkel, een Zeiss. Type wist ze niet te noemen. Ze had hem meegenomen om nu te kunnen vergelijken wat een telescoop toevoegt boven een kijker. Want over die kijker is ze zeer tevreden. Toen mijn collega merkte dat mevrouw een Zeiss-liefhebber is, besloot hij om ook de Gavia 85-telescoop van Zeiss neer te zetten. Binnen een paar tellen was deze mevrouw eruit: dat wordt mijn telescoop! Deze heeft ze gekocht."

"Dat was afgelopen voorjaar. Onlangs vertelde ze mij: 'Ik ben zo blij dat je collega dit heeft gedaan. Ik heb weliswaar wat meer geld uitgegeven dan ik eigenlijk van plan was, maar ik heb nu een telescoop waar ik zo gelukkig mee ben! Ik mocht rustig vergelijken en kiezen, zonder verplichting, en zonder haast.'

Welkom, en helemaal op woensdag

Het enige wat ik een beetje jammer vond, was dat ze niet op woensdag in de winkel was. Dan had ik haar zelf kunnen adviseren. Als u dus naar onze winkel komt, bent u van dinsdag t/m zaterdag van harte welkom. En wat mij betreft: ook en vooral op de woensdag!"

Nick Hoebe – winkelvrijwilliger Vogelbescherming

Kijkers voor kijkers

Bent u toe aan een nieuwe verrekijker of telescoop? Uw oude kijker of scoop kan veel betekenen voor de bescherming van vogels in ontwikkelingslanden! Lever hem daarom in bij Vogelbescherming. Vele honderden kijkers kregen al een tweede leven.

Lees meer

Optiek-specialist

Koop uw verrekijker of telescoop bij Vogelbescherming! Ruime sortering, hoge kwaliteit in alle prijsklassen, 40 jaar expertise en persoonlijk advies in de winkel in Zeist. Én u steunt het werk van Vogelbescherming.

bekijk onze optiek

Meer over

vrijwilliger winkel

Deel dit bericht

Gerelateerde items

Populair