Navigatie overslaan
Alle berichten

Uw huis 10% meer waard?!

Geplaatst op 2 mei 2014

Bent u huizenbezitter en wilt u uw huis verkopen? Dan is een hoge opbrengst wel zo prettig. Vogelbescherming kan u helpen om uw huis meer waard te laten worden. En wat meer is: u helpt de natuur in Nederland.

Het blijkt dat huizen met een groene tuin, en dan nog het liefst in een groene wijk, gemiddeld 10 procent meer opbrengen bij de verkoop dan huizen die het zonder groene tuin moeten stellen.

Hoog tijd om uw tuin vogelvriendelijk in te richten en schuttingen en grind in te ruilen voor hagen, gras en bloemen. Uw huis wordt meer waard en u geeft vogels en andere natuur een thuis.

4 V’s

Houd bij een vogelvriendelijke tuin rekening met de 4 V’s:

  • Voortplanting: vogels zoeken geschikte plekken om te nestelen.
  • Voedsel: voldoende wormen, insecten, rupsen, zaden, bessen, noten of vruchten. Ook water is belangrijk.
  • Veiligheid: plekken waar vogels bij onraad snel naar toe kunnen vluchten.
  • Variatie: in beplanting en inrichting.

Gratis brochure

Om dat concreet te maken, kunt u kijken op de website van Vogelbescherming speciaal gewijd aan tuinvogels. U kunt er ook een gratis brochure bestellen met inspiratie voor een natuurvriendelijke tuininrichting.

Tuinvogelconsulent

Helemaal goed beslagen ten ijs komt u met hulp van de speciale Tuinvogelconsulent van Vogelbescherming. Tegen een klein bedrag adviseren zij u persoonlijk en op maat over de mogelijkheden. Kijk hier voor een Tuinvogelconsulent bij u in de buurt.