Navigatie overslaan
Alle berichten

Tuinvogels herkennen met de gratis tuinvogel app

Geplaatst op 8 januari 2014

Vogels in uw tuin herkennen én bijhouden. De Tuinvogeltelling app van Vogelbescherming Nederland helpt u de meest voorkomende vogels in uw tuin te herkennen. Via de app kunt u het hele jaar door de vogels in uw tuin bijhouden in uw vogeldagboekje.

Tuinvogels tellen

Tijdens de Nationale Tuinvogeltelling op 18 en 19 januari kunt u uw telling via de app direct insturen. Meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling wordt daarmee nog leuker én makkelijker! Meedoen is eenvoudig: de spelregels vindt u overzichtelijk in de app. inclusief een animatiefilmpje met uitleg hoe de Tuinvogeltelling werkt. In het vogeldagboekje kunt u ook uw dagelijkse vogelwaarnemingen bijhouden.

Meest voorkomende tuinvogels

In de app vindt u 93 vogels: van huismus tot heggenmus en van wintertaling tot winterkoning. Heeft u een vogel gezien die u niet kent? Vul in hoe groot de vogel ongeveer was, en welke kleur of kleuren opvallend waren. De app geef een overzichtelijke lijst met de meest waarschijnlijke vogel bovenaan. De duidelijke beschrijvingen helpen u de vogel op naam te brengen.

Wat kunt u met de Tuinvogeltelling app?

  • 93 Nederlandse vogels herkennen.
  • Meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling.
  • Uw dagelijkse vogelwaarnemingen bijhouden in uw vogeldagboekje.

 

Meer over

tuintip

Deel dit bericht