Toon alle berichten

Ontmoet zelf de Koning van de Weide in De Rijp

Geplaatst op 25 april 2014

Niet alleen Willem Alexander doet komend weekend De Rijp aan. Wie door dit prachtige weidegebied in Noord-Holland wandelt, komt ook de Koning van De Weide tegen. Met de speciale wandelapp, te downloaden via http://www.beleefroutes.nl/ kom je de grutto zeker tegen.

Grutto's, kikkers, bloemen en oude dorpen: dát brengt een wandeling door de Eilandspolder bij De Rijp. Vogelbescherming Nederland nodigt u van harte uit om deze "Rijke Weide van Eilandspolder wandeling" te lopen met de gratis app van www.beleefroutes.nl

Vogelbescherming biedt deze route aan in het kader van de campagne Red de Rijke Weide. Samen met natuurbeheerders én boeren willen we het boerenland omvormen tot rijke weiden waar ook weidevogels, vlinders en kruiden de ruimte krijgen.

De wandeling door de Eilandspolder bij De Rijp laat zien hoe mooi het Hollandse Weidelandschap is en hoe Vogelbescherming dat graag op meer plekken in ons land zou willen zien. Alleen met bloemrijke weides hebben weidevogels een kans om te overleven. Van de grutto, inderdaad de Koning van de Weide, is de afgelopen decennia ruim 60 procent uitgestorven.

Buro Kloeg heeft de wandeling en bijbehorende app gratis voor Vogelbescherming Nederland gemaakt.

Meer over

redderijkeweide app

Deel dit bericht

Gerelateerde items

Populair