Navigatie overslaan
Steenuil / Peter van de Braak - Fotogalerij Alle berichten

Steenuil / Peter van de Braak - Fotogalerij

Door Jeanet van Zoelen
Medewerker Vogelbescherming

De meest natgeregende vogels van 2019

Geplaatst op 24 december 2019

De laatste dag voor Kerstmis en het regent pijpenstelen. Hopelijk kon u binnenblijven vanmorgen. Zo niet: hopelijk kan u dat de rest van de dag wel. De prettige keerzijde is dat iedereen de komende dagen toch vrij is en waarschijnlijk sowieso binnen. Een mooie gelegenheid voor de meest natgeregende vogels van 2019.

Waarom natgeregende vogels bekijken? Dat is toch zielig? Valt wel mee hoor. Liever hebben ze 20 graden C en zon, net als wij, maar dramatisch is het niet. Ze hebben waterafstotende veren bovenop en donsveren eronder, dus blijven droog en warm.

Waarom kijken dus? Nou, vogels kunnen zo hilarisch serieus en koelbloedig blijven in de ergste stortbui of juist bloedchagrijnig kijken als het regent (herkenbaar?). Ze genieten er enorm van, zoals de steenuil hierboven of bedenken slimme manieren om droog te blijven. Ze accepteren gewoon wat er is. Weinig tekst en uitleg, alleen het gevoel: ook zo is het goed. Fijne kerstdagen!

Slobeend / Adri de Groot Vogeldagboek.nl Slobeend, Adri de Groot, Vogeldagboek.nl
Sperwer / Ingrid van Ek Fotogalerij Sperwer, Ingrid van Ek, Fotogalerij
Pimpelmees / Shutterstock Pimpelmees met slimme beschutting, Shutterstock
Knobbelzwaan / Annelies Vriens Fotogalerij Knobbelzwaan, Annelies Vriens, Fotogalerij
Kauw / Cees Bax Kauwen schuilen voor de regen, Cees Bax
Heggenmus / Hans Peeters Heggenmus met druppeltjes omdat zijn veren zo goed water afstoten, Hans Peeters

Met veel dank aan alle fotografen! Maakt u zelf ook wel eens een opvallende, aparte, grappige of ontroerende vogelfoto? Upload hem dan op de Vogelfotogalerij van Vogelbescherming en laat iedereen ervan genieten.

Help met uw mooiste vogelfoto

Help ons met mooi beeldmateriaal het enthousiasme voor vogels te vergroten. Wij maken een selectie en we zetten de mooiste foto's online. Uit deze foto's kiezen we elke maand de allermooiste.

Bekijk de galerij en doe mee

Nationale Tuinvogeltelling

De Tuinvogeltelling: jaarlijks tellen tienduizenden mensen de vogels in hun tuin, zodat Vogelbescherming en Sovon informatie krijgen om ze beter te beschermen. Daarnaast is het ontzettend leuk én het is makkelijk, dus iedereen kan meedoen.

Ga naar de Tuinvogeltelling

Meer over

jeanetvanzoelen regen vogeltuin

Deel dit bericht