Navigatie overslaan

Actueel

Verfijn resultaten: Alles Nieuws Blog Verdieping Opinie Tip Video
Blog

De nieuwe VOGELS is er!

15.09.16 Maandelijks vertelt hoofdredacteur Hans Peeters hoe ver we zijn met het maken van het nieuwe nummer van VOGELS. Hij laat zien hoe het er bij de redactie aan toegaat. Met vallen en opstaan, struikelend..

Blog

Gek op vruchten in de tuin

13.09.16 Vogels in de tuin zijn op zoek naar eten en fruit is een van de favorieten. Onze eigen fruitvoorkeuren zoals appels, aalbessen, druiven en natuurlijk kersen worden door veel vogels gezien als een cade..

Blog

Helden van de akkerrand

09.09.16 De patrijs. Een van de ludiekste vogeltjes van ons boerenland dreigt de meest tragische te worden.

Blog

Paula voor goud

05.09.16 Bij Griend hebben we haar gevangen en we noemden haar Paula. We gaven haar een zendertje mee en wensten haar goede reis. Dat was in april. Paula is een kanoet, een lange-afstandstrekker; in mei ging z..

Blog

Eerste Zeiss Gavia telescoop

03.09.16 Zaterdag 3 september 2016 heeft de Heer Höcker uit Dordrecht de allereerste Zeiss Conquest Gavia 85 telescoop in gebruik genomen.

Blog

Polderen in Burkina?

02.09.16 Wij denken dat in Nederland het poldermodel is uitgevonden. Maar ik weet niet zo zeker of die eer ons toekomt. In Burkina Faso maakte ik deel uit van een ultiem ‘poldermodel’, maar dan in de Sahel. Zo..

Blog

Nieuwe druk: ANWB Vogelgids van Europa

22.08.16 Elke vogelgids heeft zo zijn eigen fans. En er zijn er vele op de markt. Toch heeft de ANWB gids in de volksmond – toch wel een naam hoog te houden voor de enthousiaste vogelliefhebber. Hij wordt bes..

Blog

Puntjes op de i

17.08.16 Voor de tweede maal vertelt hoofdredacteur Hans Peeters hoever we zijn met het maken van het nieuwe nummer van VOGELS. Hij laat zien hoe het er bij de redactie aan toegaat. Met vallen en opstaan, stru..

Blog

De kunst van het foto’s kiezen

16.08.16 Elke maand houdt hoofdredacteur Hans Peeters u op de hoogte over de stand van zaken van de nieuw te verschijnen VOGELS. Hij laat zien hoe het eraan toegaat bij het maken van een magazine. Met vallen e..

Blog

Koekjes helpen trekvogels

21.07.16 Trekvogels houden zich niet aan grenzen. Vogelbescherming werkt daarom nauw samen met natuurbeschermers langs de gehele trekroute van Europa naar Afrika. Daniëlle van Oijen van Vogelbescherming trok t..

Blog

Dodaars

18.02.16 Op een mooie warme dag in september liep ik met een hoofd vol vragen door de Czaar Peterstraat. Ik was begin twintig en danig verliefd. Een nieuw studiejaar stond voor de deur. Als ik nú ging samenwon..

Blog

Boerenzwaluw

11.02.16 Begin april zette mijn moeder het kantelraampje op zolder open. Want, zo wist ze, in de weken daarna zouden de zwaluwen terugkeren uit Afrika. In de nok van de zolder bouwde een boerenzwaluwpaar jaar ..