Samen voor vogels en natuur

Een tweede nest of niet?

Een koolmees doet het wel, een ooievaar ‘piekert er niet over’. Voor de merel is het volstrekt normaal terwijl de buizerd een tweede ondoenlijk vindt.

lees meer

Winkel op afspraak open

In verband met het Coronavirus COVID-19 heeft Vogelbescherming besloten het kantoor tot nader bericht te sluiten. De winkel is beperkt en alleen op afspraak open. Tot en met augustus worden er geen excursies georganiseerd. Onze webshop is wel gewoon open.

lees hoe u een afspraak kunt maken

Vogelgids

Beleef de Lente live

Iedereen kan meegenieten met het liefdesleven van vogels. De publiekslievelingen ooievaar, steenuil en slechtvalk zijn er nu ook weer bij.

naar de webcams

Kappen met kappen!

Planten en bomen knallen de lucht in en iedereen is lustig aan het snoeien en kappen, in tuinen én in gemeenteplantsoenen. Niet zo’n goed idee, want vogelnesten worden erdoor verstoord.

Lees meer

Gezond riet voor de grote karekiet

Dankzij ingrijpen van Vogelbescherming is de daling van de grote karekiet gestopt. Dit is het moment om door te pakken en in te zetten op groei.

Helpt u ook mee met een gift?

Noordzeeakkoord is van groot belang voor vogels

Het Noordzeeakkoord bevat afspraken over wat Nederland allemaal wil doen op de Noordzee. De belangen van natuur, visserij en energieopwekking zijn er zorgvuldig in afgewogen. Belangrijk voor de toekomst van de natuur van de Noordzee én de vogels die er leven.

lees persbericht

Gratis cursus Tuinvogels

In deze online beginnerscursus leert u in tien lessen tuinvogels en hun geluiden herkennen. Van huismus tot kramsvogel en van koolmees tot zanglijster. Met handige tips, filmpjes en ezels­bruggetjes om te genieten van vogels in uw tuin.

aanmelden