Spring naar content

digiscoping

Winkel Vogelbescherming, de specialist op het gebied van Digiscoping

Fotograferen met behulp van een digitale compactcamera of een spiegelreflexcamera en een telescoop is een geheel nieuwe techniek. Het biedt u de mogelijkheid om vogels die zich op grote afstand bevinden vast te leggen. Natuurlijk komt hier heel wat bij kijken. De standaarduitrusting om met digiscoping te beginnen bestaat uit: een statief, een digitale camera, een adapter en een telescoop.

Kom langs voor een advies en demonstratie

In de winkel kunnen wij u er alles over vertellen en heeft u uitgebreide mogelijkheden om alles rustig te testen. Vergeet niet u eigen camera en/of telescoop mee te nemen. Mocht u nog niet in het bezit zijn van een van deze benodigdheden dan bieden wij u een keur van verschillende mogelijkheden. Wij hebben een groot assortiment telescopen, adapters en camera's voor u.

Kom gerust eens langs in onze winkel voor een demonstratie. Ons deskundig personeel is u graag van dienst.

 

Digiscoping met de Nieuwe Vogelbescherming Havik 82 telescoop

Onze eigen telescoop biedt u een keur van mogelijkheden als het om fotografie gaat. Zowel voor gebruik bij het 20-60 als bij het 25-50 oculair hebben wij een de universele P10 adapter laten ontwikkelen. Deze robuuste adapter is geschikt voor gebruik met digitale compact camera’s. De adapter kan eenvoudig op het oculair worden geplaatst en biedt u de mogelijkheid om razendsnel te switchen tussen observeren en fotograferen. De flexibele draadontspanner kan desgewenst bovenop bevestigt worden. De P10 adapter past naast de Havik ook op vele telescopen van andere merken en is met recht de beste universele adapter van dit moment.

 


 

Digiscoping met Swarovski Optik

De Oostenrijkse firma Swarovski biedt de gebruiker van hun telescopen serie een zeer uitgebreid pakket aan digiscopingsmogelijkheden. Er zijn mogelijkheden voor de AT, ATS en ATM modellen. Naast de diverse adapters voor digiscoping met een digitale compactcamera biedt Swarovski ook mogelijkheden voor fotografie met een DSLR (digitale spiegelreflex camera) Speciaal voor deze groep gebruikers ontwikkelde Swarovski een 800 millimeter fotoadapter en een speciale DCA tube waarmee een Spiegelreflexcamera met behoudt van het eigen objectief door de telescoop met oculair kan fotograferen. Een unieke mogelijkheid waar de enorme vergrotingen gecombineerd worden met de hoge kwaliteit van uw DSLR. 

 


 

Carl Zeiss Photoscope “alles in 1”

De  Zeiss PhotoScope maakt het mogelijk om gelijktijdig waarneming te doen van hetgeen u ziet en dit tegelijkertijd digitaal te fotograferen. Hiermee is een heel nieuw tijdperk in het observeren aangebroken. De volledige integratie van hoge kwaliteit optiek en een high-end digitale camera met een super telelens in een behuizing leidde tot het ontwikkelen van een nieuwe klasse instrumenten voor observatie en outdoor fotografie. Deze all-in-one combinatie is uitgerust met een draadloze afstandsbediening, intern geheugen en wordt geleverd in een handige draagtas. Met de Zeiss Photoscope staat u op een nieuwe manier in de natuur. Zonder dichtbij te komen en vogels te verstoren kunt u alles op een schitterende manier observeren en vastleggen.
De photoscope is alleen op aanvraag leverbaar!


 

Digiscoop revolutie van Leica!

Leica introduceert als eerste een complete set voor vogelaars die ook willen digiscopen. De set bestaat uit de volgende onderdelen :

  • Leica Trica 1 lichtgewicht carbon statief
  • Leica APO Televid telescoop inclusief breedbeeld zoomoculair
  • Leica Digiscope adapter
  • Leica D-Lux 5 digitale fotocamera

Een prachtige set van hoogwaardige optiek nu met de mogelijkheid om snel te kunnen schakelen tussen observeren en fotograferen.

Het statief:

Robuust lichtgewicht statief vervaardigd van speciale carbon constructie. Hoogte 175 cm! Compacte, lichtgewicht vloeistof kop met uitwisseling plaat met 1 / 4 "aansluiting.

De Televid Telescopen:

Twee compacte telescopen (65- en 80 mm)van wereldklasse. Innovatief 4 Part Fluoride objectief voor een maximum aan kleur en contrastrijk beeld. Leica AquaDura coating. Bijzondere Close Focus afstand van 3.9 Meter. Rubber/magnesium body. Waterproof tot 5 meter. Worden geleverd met breedbeeld zoomoculair met een variabele vergroting van 25 tot 50 maal.

Digiscope adapter:

Leica ontwikkelde voor zijn nieuwe generatie Televid modellen een uiterst simpele en effectieve digiscope adapter. De adapter is speciaal gemaakt voor de nieuwe Leica D-lux4 camera en kan in een handomdraai aan de telescoop gekoppeld worden. Uitlijnen van de camera is niet nodig!

Fotograferen:

En dan de nieuwe D-lux5 camera. Een krachtige 10.1 miljoen pixel camera met een 1/1.63 inch CCD beeldsensor, die ongebruikelijk groot is voor een camera in deze klasse. De camera heeft de mogelijkheid in RAW formaat te fotograferen wat nabewerking van door digiscopie gemaakte foto’s veel meer mogelijkheden biedt. Op de Hi-burst stand maakt de camera tot wel 4 beelden per seconde met een maximum van maar liefst 40 foto’s. Een ongekende snelheid voor een digitale compact camera.

Kortom de droom van iedere vogelaar om waarnemingen op grote afstand voortaan om te zetten in kwalitatief hoogwaardige foto’s wordt nu realiteit. Kom naar de winkel en test het zelf.

 
 

Digiscoping met uw Smartphone

U leest het goed: ook in de wereld van digiscoping heeft de smartphone inmiddels zijn intrede gedaan. De smartphone is inmiddels bijna niet meer weg te denken en de diverse modellen zijn inmiddels uitgerust met ingebouwde camera’s die behoorlijke resultaten opleveren. Ontzettend handig natuurlijk. Tijdens het vogels kijken pakt u de smartphone erbij maakt een foto van de gespotte vogel en per direct stuurt u de gemaakte foto naar uw vrienden. Bij onze leverancier lieten wij een speciale beugel ontwikkelen waarmee u uw smartphone rechtstreeks op onze P10 adapter kunt plaatsen en vervolgens op de zelfde manier aan de slag kunt als voorheen met een digitale compact camera. Ook erg leuk om ter plekke filmpjes mee te maken. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos. Kom naar onze winkel neem uw smartphone mee en test het zelf!

 
 

Trillingsvrij observeren en fotograferen

Dat kan met de nieuwe Gitzo GH2720 QR! Deze nieuwe statiefkop is absoluut de beste van dit moment. Uitgerust met slechts een bedieningsknop voor zowel de pan- als tiltbeweging verzekert deze kop u van trillingsvrije opnames. Wel zo handig met de hoge vergrotingen die bij digiscoping worden gehanteerd. De Gitzo GH2720QR is compatible voor alle statieven waarvan de kop gedemonteerd kan worden! Voor lichtgewicht staieven in combinatie met 65mm telescopen kunt u ook kiezen voor de kleinere variant de GH 1720 QR.

 
 

Vogels+ magazine gratis op uw tablet

Vogels+ is het magazine van de Vogelbescherming voor vogelaars. Download de gratis app Vogelbescherming in Google Play of App Store.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


© Vogelbescherming Nederland, 2014

Word nu lid