Spring naar content

Beleef de Lente 2015

Tot 1 augustus 2015 zijn enkele vogels nog te volgen via de webcams van Beleef de Lente. Vier maanden lang heeft u kunnen meeleven met verschillende vogels.

Twitter & Facebook

Volg ons op Twitter voor de allerlaatste nieuwtjes rondom Beleef de Lente. Ook kan je Beleef de Lente volgen op Facebook

 

Vogels seizoen 2015

Naast drie nieuwe soorten (bosuil, huismus en roodborst) verschijnen er dit jaar ook weer een aantal oude bekenden voor de camera’s, te weten: de steenuil, torenvalk, slechtvalk, koolmees, ooievaar en de kerkuil.

Beleef de Lente Junior

Speciaal voor scholen is er vanaf 1 maart ook weer Beleef de Lente Junior, te bekijken via www.beleefdelentejunior.nl. Leerkrachten kunnen via de webcams wilde vogels op een laagdrempelige manier de klas in brengen. Op de site staan ook heel veel lestips, bijvoorbeeld over hoe je een schoolplein vogelvriendelijk kan maken.

 

Vrijwilligers

Vrijwilligers spelen een grote rol bij Beleef de Lente. Achter de schermen werkt een vijftigtal mensen dagelijks als clipmaker (filmpjes met de hoogtepunten van de dag), als moderator of als webloghouder. De laatsten zijn veelal afkomstig uit de verschillende vogelsoortwerkgroepen in Nederland die betrokken zijn bij ‘hun’ vogel op Beleef de Lente. 


 
 
 

Vogels+ magazine gratis op uw tablet

Vogels+ is het magazine van de Vogelbescherming voor vogelaars. Download de gratis app Vogelbescherming in Google Play of App Store.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


© Vogelbescherming Nederland, 2015

Word nu lid