Spring naar content

Beleef de Lente 2014 is afgelopen

Vanaf 1 maart 2015 zijn de webcams van Beleef de Lente weer live. Vier maanden lang kunt u een heel broedseizoen meeleven met verschillende vogels.

Twitter

Volg ons op Twitter voor de allerlaatste nieuwtjes rondom Beleef de Lente.

 

Vogels seizoen 2014

De vogels van seizoen 2014 waren: de spreeuw, de zeearend, torenvalk, steenuil, oehoe, slechtvalk, ooievaar, gekraagde roodstaart en koolmees. Bekijk de clips van het seizoen via www.beleefdelente.nl

Beleef de Lente Junior

Speciaal voor scholen is er vanaf 1 maart ook weer Beleef de Lente Junior, te bekijken via www.beleefdelentejunior.nl. Leerkrachten kunnen via de webcams wilde vogels op een laagdrempelige manier de klas in brengen. Op de site staan ook heel veel lestips, bijvoorbeeld over hoe je een schoolplein vogelvriendelijk kan maken.

 

Vrijwilligers

Vrijwilligers spelen een grote rol bij Beleef de Lente. Achter de schermen werkt een vijftigtal mensen dagelijks als clipmaker (filmpjes met de hoogtepunten van de dag), als moderator of als webloghouder. De laatsten zijn veelal afkomstig uit de verschillende vogelsoortwerkgroepen in Nederland die betrokken zijn bij ‘hun’ vogel op Beleef de Lente. 

Bekijk de clips van seizoen 2014 op Beleef de Lente

 
 
 
 
 

Vogels+ magazine gratis op uw tablet

Vogels+ is het magazine van de Vogelbescherming voor vogelaars. Download de gratis app Vogelbescherming in Google Play of App Store.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


© Vogelbescherming Nederland, 2014

Word nu lid