Spring naar content

bijeneter / BirdphotoVogelreizen in binnen en buitenland

Nederland heeft ontzettend veel te bieden aan prachtig vogelleven. Maar ook in het buitenland zijn bijzondere vogelgebieden te bezoeken. Er worden jaarlijks vele vogel- en natuurreizen georganiseerd. Op deze pagina bieden wij u een selectie vogelreizen. De genoemde organisaties ondersteunen het werk van Vogelbescherming.

North Atlantic Odyssey: een speciale LEDENREIS naar Spitsbergen – 12 dagen – vertrek mei 2016

Onder begeleiding van deskundige gidsen van Inezia Tours gaat u aan boord van de Ortelius op zoek naar de vele noordelijke zeevogels, walvissen, ijsberen, poolvossen, walrussen.
Deze fantastische ledenreis in 2015 is reeds volgeboekt. Reden om in 2016 weer een ledenreis naar Spitsbergen te organiseren. De inschrijving voor deze reis is alweer geopend.
Onderweg zien we duizenden zeevogels als papegaaiduiker, jan van gent, zwarte zeekoet, alk, kleine alk, grote jager, kleine jager, noordse stormvogel, noordse pijlstormvogel en de in Nederland zeer zeldzame dikbekzeekoet. Bovendien is er kans op het zien van zeezoogdieren als bruinvis, tuimelaar, witsnuitdolfijn, dwergvinvis, gewone vinvis, blauwe vinvis, butskop en bultrug.

Meer informatie

Inezia draagt een aanzienlijk deel van de opbrengst af aan Vogelbescherming. Deelnemers dragen dus bij aan bescherming.

Draag bij aan vogelbescherming in Marokko

Deze bijzondere reizen naar Marokko worden aangeboden in samenwerking met Vogelbescherming Nederland, en met GREPOM, de vogelbeschermingsorganisatie van Marokko en tevens BirdLife partner. Bij het boeken van deze reis helpt u de vogels in Marokko want een deel van de opbrengst van de reis is bestemd voor een beschermingsproject in Marokko!
Het is een prachtige reis in een prachtige tijd van het jaar: de voorjaarstrek is namelijk in volle gang. In dit  jaargetijde zindert het land van trekvogels. Niets is zo karakteristiek voor Marokko-in-het voorjaar als de roepjes van heel hoog overvliegende bijeneters of de aanblik van een boerenzwaluw die laag over het woestijnzand noordwaarts vliegt.

Er zijn 3 vertrekdata, alle in het voorjaar van 2015

FOGOL

De Kreupel  – dagexcursie – 7 maart 2015

Zaterdag 7 maart varen we met de MS Friesland (voormalige veerboot Terschelling) het IJsselmeer op en gaan we op zoek naar de tienduizenden toppereenden die hier de winter doorbrengen. We varen natuurlijk ook langs vogeleiland de Kreupel, een hotspot voor rustende watervogels. Tijdens de excursie vertelt Jan Marbus  alles over het gebied, zijn er lezingen over de toppers in hun omgeving  en er zijn deskundige vogelkenners die u op de vogels kunnen wijzen.
Het IJsselmeer is een van de grootste en voor vogels belangrijkste zoetwaterwetlands van Europa. Het gebied herbergt ‘s winters meer dan 50% van de topper-populatie van de Noordwest Europese trekweg, en is daarom cruciaal als overwinteringsgebied.
Lees meer

BirdingBreaks

Finland in de winter - fotoreis  – 7 dagen – vertrek 9 maart 2015

Er zijn weinig plekken op aarde waar het in de winter zo magisch mooi is als in het noorden van Finland. De winterlandschappen zijn er adembenemend, zeker in combinatie met het noorderlicht, dat het magische effect van deze bijzondere plek nog eens versterkt. Voor de vogelfotograaf heeft Noord-Finland nog meer verassingen in petto. Auerhoen, hazelhoen, laplanduil, sperweruil, haakbek, bruinkopmees, taigagaai en andere tot de verbeelding sprekende soorten laten zich in deze bijzondere, soms sprookjesachtige, omstandigheden vaak verrassend goed fotograferen. Noord-Finland in de winter is een bestemming die bij iedere fotograaf hoog op de verlanglijst staat!
Lees meer

BirdingBreaks

Taiwan – 12 dagen – vertrek 17 maart 2015

Taiwan heeft een geweldige mix van aansprekende soorten, wat te denken van twee schitterende endemische fazanten, overwinterende bedreigde Balck-faced Spoonbills en Saunders’Gulls, twee soorten parrotbills, overwinterende Blauwstaarten en Goudlijsters, beauties als Manderijneend, Little Forktail en Japanese Paradise Flycatchers! We zullen het grootste deel van de tijd in de bergen verblijven maar we zijn ook enige tijd aan de kust te vinden op zoek naar overwinterende vogels in wetlands. Het weer is over het algemeen droog en aangenaam, Taiwanezen kennen een interessante cultuur, prima keuken en zijn erg vriendelijk en gastvrij.
Lees meer

BirdingBreaks

Eilat, paradijs voor trekvogels – 7 dagen – vertrek 24 maart 2015

Duizenden roofvogels, kans op exotische zeevogels boven de Golf van Eilat en vele doortrekkende zangvogels (met vaak zeldzame soorten) maken de zuidpunt van Israël tot één van de meest aantrekkelijke vogelbestemmingen voor Europese vogelaars. Daarnaast is het natuurlijk leerzaam om soorten die bij ons zeldzaam zijn, zoals roodkeelpieper, draaihals, duinpieper of citroenkwikstaart, beter te leren kennen.
Lees meer

BirdingBreaks

Noorwegen, Varanger fotoreis – 7 dagen – vertrek 2 april 2015

Rust, ruimte, bossen, meren, toendra en spectaculaire vogels. Enkele steekwoorden van deze vogelfotoreis naar het noorden van Finland en Noorwegen. In de reisperiode is het nog aardig koud in de Varanger maar de dagen zijn al wel lang. Het geeft een unieke kans om vogels te fotograferen in winterse omstandigheden zoals Stellers eiders, koningseiders en geelsnavelduikers. Daarbij is er kans op Giervalk en zangvogels zoals bruinkopmees, witstuitbarmsijs, haakbek en taigagaai.
Lees meer

Blue Elephant

Bhutan, “land van het bruto Nationaal Geluk” – vertrek 27 april 2015

Dit jaar kunt u nog profiteren van de onwaarschijnlijk lage prijs
Bhutan is een bijzondere bestemming, niet alleen voor cultuur-, maar ook voor vogel- en natuurreizen. Ga met ons mee en val iedere dag van de reis weer in verbazing over de bijzondere rijkdom aan vogels in een beginnend voorjaar temidden van 10-tallen soorten bloeiende rododendrons, bezocht door de mooiste vlinders. Voor ons bijzondere soorten als ibisbill zijn hier algemeen. We gaan ook op zoek naar de White-bellied heron, Beautiful Nuthatch en vele soorten Laughingh-thrushes, Yuhina’s, Minla’s, Fulvetta’s  en enkele bijzondere zoogdieren zoals de Golden Langur. Een onvergetelijke reis, niet in het minst door de weergaloze culturele setting.
Lees meer. Zie ook onze cultuurgerichte reizen naar Bhutan.

Blue Elephant

Taiwan - vogelrondreis – 16 dagen – vertrek 27 april 2015

De Fairy pitta, Black-faced Spoonbill en vele endemische soorten vogels, zoals de Swinhoe’s en Mikado pheasant en de Formosan magpie. Een prachtig land met indrukwekkend hooggebergte en diepe kloven met watervallen, met prachtige kusten en overal rijkversierde tempels. Nederlanders en Portugezen hebben hier een voetdruk achtergelaten, zoals Fort Zeelandia in Tainan. Ontdek ook de vele andere natuurschatten van Taiwan, zoals de Taroko kloof en de stilte van het idyllische Sun Moon Lake. De culinaire kwaliteit en variatie van de Taiwanese keuken en de gastvrijheid van de vriendelijke bevolking zijn onovertroffen. Deze reis kan ook geheel op maat met een huurauto worden gemaakt worden op een door u gekozen tijdstip.
Lees meer

Blue Elephant

Wit-Rusland, laplanduil, poelsnip en azuurmees – vertrek 29 april 2015

In een 11 daagse reis ziet u de mooiste delen van Wit-Rusland, ongeschonden hoogvenen met broedende smellekens, wetlands, eeuwenoude bossen en pastorale landschappen met weidevogels en terekruiters. Hoogtepunten in deze reis zijn er voortdurend waaronder de laplanduil bij het nest, baltsende poelsnippen, zingende waterrietzangers, citroenkwikstaart, azuurmees, zwarte ooievaars en zeearenden overal. In Wit-Rusland heeft u een reële kans alle Europese spechtensoorten te zien. Tegelijkertijd zult u verbaasd zijn over de gave landschappen, de authentieke dorpjes en vriendelijke bevolking.
Lees meer

Inezia Tours

Slowakije  – 8 dagen – vertrek 29 april 2015

Slowakije is al jaren een zeer geliefde bestemming voor vogelaars. Vooral de spechten, met minimaal 1000 broedparen van alle (!) Europese spechtensoorten, en uilen met honderden broedparen dwerguil, ruigpootuil, oeraluil en oehoe doen het goed in dit kleine land in het midden van Europa. Keizerarenden kunnen hier relatief eenvoudig gezien worden en soorten die bij ons niet of zeer moeilijk te zien zijn als sakervalk, korhoen, hazelhoen, rotskruiper, kleine klapekster en itroenkwikstaart zorgen voor extra aantrekkingskracht.
We gebruiken slechts drie hotels tijdens de reis en twee van de hotels liggen aan een meer met rijke oevervegetatie waar we dagelijks voor en na het ontbijt veel zangvogels kunnen aantreffen.
Lees meer

Blue Elephant

Elbedal Zeearend, grote trap en kraanvogel – 2-6 mei 2015

In een 5 daagse reis, even heerlijk het voorjaar beleven in het prachtige en gave rivierenlandschap van de Elbe. Hier zien we dagelijks kraanvogels en zeearenden, wemelt het van paapjes en tapuiten. We bezoeken plekken waar we baltsende grote trappen zien. Ook ortolaan, roodhalsfuut, zwarte specht, klapekster, visarend en vele andere soorten kunnen we zien. We hoeven ons hier geen moment te vervelen. Naast de vogels is de kans erg groot op roodbuikvuurpad, bever en andere zoogdieren. Als het donker wordt kunnen we de koren van boomkikkers beluisteren.
Onderweg er naar toe bezoeken we Urwald Hasbruch waar we afgelopen jaar onder ander boommarter en middelste bonte specht zagen.
Lees meer

BirdingBreaks

Vogels tekenen op Texel met Erik van Ommen!
Twee unieke Workshops BirdingBreaks – 2 dagen – vertrek 6 en 8 mei 2015

Texel is met stip de beste vogel-hotspot van Nederland. En Erik van Ommen is volgens velen de beste vogeltekenaar van dit moment.
BirdingBreaks combineert die twee in een tweetal workshops ‘Vogels tekenen op Texel’.
Bij de workshop is inbegrepen twee overnachtingen in hotel ‘Prins Hendrik’ op basis van volpension en de workshop tekenen onder leiding van Erik van Ommen.
Kosten € 425,-.
Lees meer

BirdingBreaks

Noord Griekenland – 11 dagen – vertrek 7 mei 2015

Laat u verrassen door de enorme veelzijdigheid van Griekenland! Tijdens deze reis verkennen we het gehele vogelrijke noorden van Griekenland, waarbij we locaties als het magische Kerkini-meer ontdekken, waar meer dan 300 soorten vogels voorkomen. Kroeskoppelikanen, reigers en bijeneters kunnen hier overal gezien worden.
Lees meer

Inezia Tours

Macedonië – 8 dagen – vertrek 10 mei 2015

Macedonië is minder bekend, maar zeker niet minder fascinerend dan de andere Balkanlanden. Kleinschalige landbouw zorgt voor een enorme hoeveelheid vogels die vaak ook nog niet schuw zijn. Deze reis richt zich op het zien van de soorten die in West Europa niet voorkomen of moeilijk te zien zijn zoals balkansperwer, arendbuizerd, keizerarend, lannervalk, steenpatrijs, blauwe en rode rotslijster, maskerklauwier, Griekse spotvogel en oostelijke orpheusgrasmus.
Omdat Macedonië bijna geen habitat voor watervogels heeft, gaan we ook een paar dagen bij het meer van Prespa. We verblijven aan de Griekse kant van de meren, waar de vogels beter te zien zijn. Hoogtepunt zijn de vele roze en kroeskoppelikanen die hier broeden. Een lokale gids neemt ons mee naar de beste plekken om roofvogels te zien.Macedonië in het kort: veel roofvogelsoorten, fantastische pelikanen in broedkleed en veel Mediterrane zangvogels in de prachtige natuur van de Balkan. Lees meer

Blue Elephant

Mongolië – verrassend veelzijdig – 18 dagen – vertrek 9 juni 2015

Niet het eerst waar je aan denkt, maar dit is toch echt Mongolië: wetlands en meren met glashelder water, bijzondere diersoorten en veel rust. De vogelrijkdom is gevarieerd met veel Siberische soorten, soorten van (half-) woestijnen, steppen en bossen en vooral niet te vergeten de wetlands. Roofvogels zijn algemeen met steenarend, steppearend, witbandzeearend, Upland buzzard, sakervalk en Amoervalk. Tot de verbeelding spreken drie soorten kraanvogels en de zeer bijzondere Henderson’s grondgaai. In deze reis bezoeken we de mooiste natuurlandschappen van Mongolië, het Siberische taiga-woud, de steppe, meren, moerassen met wilgenbossen, bergen met alpenweiden en bossen. We overnachten soms in een hotel, maar meestal op Mongoolse wijze in traditionele Ger-onderkomens in de natuur en dichtbij de beste vogelplekken.
Lees meer

Blue Elephant

Roemenië – 9 dagen – vertrek 13 juni 2015

Vluchten van vele honderden pelikanen schroeven op de termiek omhoog, verscholen kanalen en meren met witwangsterns, roodhalsfuten, ralreigers, zwarte ibissen en kwakken, te midden van onophoudelijke kikkerkoren. IJsvogels, grote karekieten alom. Dat wordt een vertrouwd beeld tijdens de reis in de Donaudelta. We gaan ook de kustgebieden bezoeken met zijn sscharrelaars, sakervalken, arendbuizerden, rouwmezen, grielen, zwartkopmeeuwen en lachsterns.
Prachtige hagedissen, vuurbuikpadden en wolken vlinders in een landschap dat erg lijkt op dat van de oude Verkade-albums. Een land waar de tijd heeft stilgestaan.
Lees meer
In juli en augustus verzorgen we ook reizen speciaal voor ouders met kinderen naar de Donaudelta en de Karpaten of naar Transsylvanië. Lees meer

Inezia Tours

Zuid-Afrika – 10 dagen – vertrek 16 juni 2015

Op veler verzoek hebben we een scherp geprijsde reis naar het Krugerpark in Zuid-Afrika samengesteld, een droombestemming voor veel vogel- en natuurliefhebbers. In deze tijd van het jaar is de begroeiing erg open en zijn de vogels en zoogdieren beter te zien dan tijdens de zomer. Tijdens deze reis maken we kans op het zien van vogels als African Finfoot, Pel’s Fishing Owl, Grey-headed Parrot en Gorgeous Bush-Shrike. We zullen ook ons best doen om de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en zwarte neushoorn) en andere tot de verbeelding sprekende zoogdieren als cheetah, hyena, impala, nijlpaard, zebra en giraffe te zien. We reizen in een kleine groep van maximaal zeven personen en nemen elke dag een andere route in het park.
Lees meer

BirdingBreaks

Hongarije, fotograferen vanuit hutten – 8 dagen – vertrek 19 juni 2015

Unieke fotografiereis naar Hongarije! Fotograferen van bos- en moerasvogels vanuit hutten in de steppen van Hongarije. Deze fotoreis vindt plaats in het beroemde Nationaal Park Hortobágy. De reis vindt plaats in de beste periode van het jaar zodat u maximaal gebruik kunt maken van de uniek gebouwde fotohutten. Deze bevinden zich alle in prachtige natuurgebieden. De periode is zo gekozen dat u een zo breed mogelijke selectie van vogels kunt fotograferen. We maken onder andere kans op moerasvogels als zwarte ooievaar, witoogeend, witvleugelstern en ralreiger. Vogels van bossen en meer open landschap zijn scharrelaar, hop, bijeneter, appelvink, sperwer, roodpootvalk en grauwe klauwier.
Lees meer

BirdingBreaks

Sulawesi/ Halmahera – 17/21 dagen – vertrek 28 juli 2015

Sulawesi en Halmahera vormen een bijzonder eilanden-duo in het noorden van Indonesië. Ze liggen namelijk aan weerszijden van de Lijn van Wallace die Zuidoost-Azië avifaunistisch in tweeën deelt. Wallace ontdekte destijds dat de vogelwereld van het kleinere eiland Halmahera sterk verschilt van het maar 200 km westelijker gelegen, grotere eiland Sulawesi (het vroegere Celebes). Sulawesi kent allerlei gebergten, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Java waar de bergen vrijwel altijd vulkanen zijn. De gevarieerde geologie betekent ook dat er allerlei bostypen zijn. Sulawesi is daardoor, en door de geïsoleerde ligging in Zuidoost-Azië, een paradijs voor vogelaars. Circa honderd vogelsoorten komen alleen of bijna alleen op dit eiland voor, en daarnaast zitten er nog bijna 150 soorten met een ruimere verspreiding. De combinatie met Halmahera maakt de reis compleet. Onder de ruim twintig vogelsoorten die alleen op Halmahera voorkomen bevindt zich één van meest bizarre paradijsvogels, de Wallace’s Standardwing. Samen hebben deze eilanden dus ca. 120 regionale endemen, waarvan we er vele zullen zien.
Lees meer

BirdingBreaks

Zuid-Spanje, Tarifa en Coto Donana – 8 dagen – vertrek 9 september 2015

Deze reis combineert de vogeltrek nabij Tarifa met de soortenrijkdom van het schitterende nationale park van Coto Doñana, beiden gelegen in het zuiden van Spanje. Er wordt eerst aandacht besteed aan de vogeltrek bij Tarifa en de beroemde Rots van Gibraltar. Gibraltar ligt aan de zeer smalle doorgang die de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan van elkaar scheidt. De magnifieke rots van kalksteen vormt het laatste stukje Europa voor de grote aantallen vogels die hier de 16 kilometer brede Straat van Gibraltar oversteken richting Afrika. Elk najaar passeren er onder andere meer dan 100.000 witte ooievaars en bijna 200.000 roofvogels, waarvan wespendief en zwarte wouw het talrijkste zijn.
Lees meer

Blue Elephant

Bolivia  Vogelrondreis in Amazone – Andes gebied – 15 dagen – vertrek 26 september 2015

Nog niet zoveel bezocht, maar misschien wel het mooiste vogelland van Zuid-Amerika. Startend in de tropische laaglanden bij Santa Cruz en geleidelijk aan de bergen van de Andes beklimmen tot 4700 m, door ongerepte wouden, levert een enorme variatie in habitats op. Met veel meer dan 400 soorten, waarvan tientallen endemisch en nog veel meer endemische ondersoorten. In het indrukwekkende Titicaca Meer met zijn drijvende rietvelden, gaan we zoeken naar de Titicacafuut en veel meer andere soorten. Zie voor een uitgebreide beschrijving onze website.
Lees meer

Blue Elephant

India – vogels, tijgers en leeuwen – 16 dagen – vertrek 15 november 2015

Een onvergetelijke reis naar de mooiste vogelgebieden van India. U ziet een overvloed aan roofvogels en uilen waaronder de tawny en de bruine visuil. We bezoeken Corbett met de Himalayavogels, Bharatpur met de watervogelrijkdom en de broedkolonies, GIR en de Little Rann of Kutch met de vogels van de droge gebieden. We gaan op de olifant op zoek naar tijger en zullen de leeuwen ontmoeten. De vele kleuren in de kleding van de bevolking, het wonder de Taj Mahal, de leeuwen, tijgers, apen, de prachtige vogels, dit alles in een land dat enorm in ontwikkeling is, is een belevenis die nog lang in het geheugen gegrift blijft.
Lees meer

 

SNP Natuurreizen

SNP organiseert reizen voor beginnende én gevorderde vogelaars. Naar het Lac du Der of de Spaanse Extremadura. Maar ook naar Estland en Zuid-Afrika. U reist met ervaren en deskundige reisleiders in kleine groepen en overnacht in kleinschalige accommodaties.

 
 
 

Hotel nodig?

meer informatie

 

Vogels+ magazine gratis op uw tablet

Vogels+ is het magazine van de Vogelbescherming voor vogelaars. Download de gratis app Vogelbescherming in Google Play of App Store.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


© Vogelbescherming Nederland, 2014

Word nu lid