Spring naar content

bijeneter / Birdphoto Vogelreizen in binnen en buitenland

Er worden jaarlijks vele vogel- en natuurreizen georganiseerd door verschillende reisorganisaties. Een aantal van die organisaties ondersteunen ons werk als Reispartner of partner. Zij onderschrijven het belang van ecologisch verantwoord toerisme.
Op deze pagina bieden wij u een overzicht van deze reisorganisaties en een selectie van hun reizen.

Unieke beschermingsreizen naar Marokko 2016 - 24 maart, 1 april, 9 april, 18 oktober en 7 november

Na de succesvolle reizen in 2014 en 2015 organiseert BirdingBreaks ook in 2016 weer een aantal ‘easy birding’ ledenreizen naar Marokko. Niets is zo karakteristiek voor Marokko-in-het voorjaar als de roepjes van heel hoog overvliegende bijeneters of de aanblik van een boerenzwaluw die laag over het woestijnzand noordwaarts vliegt. Meer informatie

 

Spanje: Nieuwjaarsreis Noordoost Spanje

(met bezoek aan gierenvoerplek!)

8 dagen
Vertrek 26 december 2015

 

 Noordoost Spanje biedt zeer uiteenlopende landschappen in een relatief klein gebied: wetlands in de Ebro Delta, steppen bij Belchite en het Mediterrane berglandschap van de zuidelijke Pyreneeën. Dit zijn stuk voor stuk topgebieden voor vogelaars, iedere plek heeft zijn speciale vogels en een eigen charme. Het landschap is op veel plaatsen nog bijna maagdelijk, wat een grote aantrekkingskracht uitoefent op veel verschillende vogelsoorten. Het klimaat is Mediterraan, met zachte winters en weinig neerslag, waardoor reizen hier ook in de winter bijzonder aangenaam kan zijn.
Lees meer

 

Spanje, kraanvogels en meer in Extremadura

7 dagen
Vertrek 13 januari 2016

 

 

Extremadura is één van de beste vogelbestemmingen in Europa en een begrip onder de vogelaars. De meeste mensen bezoeken de Extremadura in het voorjaar of de zomer. Maar wat niet zo bekend is, is het feit dat deze regio ook een heel leuke winterbestemming is. De standvogels alleen al zijn zeer de moeite waard. Vale en monniksgier, steen-, havik-, en Spaanse keizerarend, grijze wouw, grote en kleine trap, zwartbuik-, witbuikzandhoen, purperkoet, koereiger, rode patrijs, hop, blauwe ekster, Iberische klapekster, blauwe rotslijster, buidelmees, kleine zwartkop, provencaalse grasmus, enzovoort zijn allemaal jaarrond aanwezig.
Lees meer

 

Sri Lanka

14 dagen
vertrek 16 februari 2016


 

 Sri Lanka heeft een rijke avifauna met meer dan 30 endemen en bijna 50 semi-endemen die alleen met India gedeeld worden. In de winter, precies de tijd voor onze reis, worden deze soorten aangevuld met trekvogels uit het noorden, waardoor we tijdens onze reis meer dan 250 soorten kunnen zien! We gaan op zoek naar vogels als de prachtige Sri Lanka Blue Magpie, Red-faced Malkoha, Indian Pitta, Pied Thrush, Kashmir Flycatcher en de pas recent ontdekte Serendib Scops Owl. We komen ook de nodige zoogdieren tegen en gaan op zoek naar de Big Three van Sri Lanka: Aziatische olifant, luipaard en lippenbeer.
Lees meer

 

Ghana

16 dagen
Vertrek 24 februari 2016

 

 

Ghana is momenteel één van de beste landen om als vogelaar te bezoeken in westelijk Afrika. Het is niet alleen een politiek stabiel land met een vriendelijke bevolking en een goede infrastructuur, het is ook een land met een  grote variatie in habitats en de daarbij behorende geweldige hoeveelheid en verscheidenheid aan soorten (denk aan Yellow-headed Picathartes!). In het zuiden vinden we wetlands en zoutpannen langs de zogenaamde Gold Coast, het binnenland bestaat uit primair tropisch regenwoud terwijl het noordelijke deel soorten oplevert die geassocieerd worden met het droge Sahellandschap.
Lees meer

 

Costa Rica

16 dagen
vertrek 25 februari 2016


 

Met 878 soorten bevat Costa Rica ongeveer 10% van alle vogelsoorten terwijl het oppervlakte slechts 0.01 % is van de totale wereldoppervlakte. Naast 7 soorten die alleen in Costa Rica voorkomen deelt het samen met het westelijke deel van buurland Panama daarnaast nog ruim zestig semi-endemen. Er is een enorme diversiteit aan leefgebieden, van droog tropisch bos tot natte regenwouden en van droge steppes tot mangroves. Tijdens deze vogelreis komen de mooiste natuurgebieden van Costa Rica aan bod, mijden we de toeristische plekken en maken wij gebruik van rustig gelegen ecolodges, midden in de natuur.
Lees meer

 

Ethiopië

16 dagen
Vertrek 27 februari 2016

 

 

Ethiopië is onverwacht divers met veel zeer vruchtbare landschappen, verschillende culturen en vooral heel veel vogels. Het is tevens een land met veel verschillende bevolkingsgroepen en religies, ontelbare stammen en evenzoveel talen. Het land wordt gedomineerd door het grootste stuk aaneengesloten hoogland op het Afrikaanse continent. Dit hoogland wordt van noord naar zuid doorklieft door het dal van de zeer vruchtbare Rift Vallei.
Met maar liefst 850 verschillende vogelsoorten waarvan er 34 alleen in Ethiopië te zien zijn, staat het land in de top tien van vogelbestemmingen in Afrika.
Lees meer

 

Suriname: Vogels en zoogdieren van Suriname

12 dagen
Vertrek 10 maart 2016

 

Van kust tot jungle, van rivieren tot savanne, Suriname heeft het allemaal! Tijdens deze groepsreis komen we in een totaal andere wereld, met overrompelende natuur, een tropisch klimaat en een warm welkom in de Nederlandse taal. We bezoeken de kust, verschillende rivieren, de droge savanne, maar uiteraard ook de uitgestrekte en vooral ongerepte jungle van het binnenland.
Onder andere inclusief kanotocht in jungle, boottocht naar Tonka eiland.
Lees meer

 

Costa Rica Easy Birding

15 dagen
Vertrek 15 maart 2016

 

 

Deze rondreis is ideaal voor mensen die op een relaxte manier de avifauna van Costa Rica willen bewonderen. Zowel de echte vogelliefhebber en fotograaf zullen tijdens deze rondreis hun hart kunnen ophalen aan de overweldigende natuurpracht eigen aan Costa Rica. Het programma is goed gevuld met uiteenlopende vogel-en natuurwandelingen en aangevuld met enkele mooie boottochtjes. De reis heeft een wat lager tempo in vergelijking met de reis in februari. Costa Rica is een prachtig land met een enorme biologische diversiteit: er komen meer dan 505.000 soorten planten en dieren voor.
Lees meer

 

Finland in de winter, fotoreis

7 dagen
Vertrek 15 maart 2016

 

 

Er zijn weinig plekken op aarde waar het in de winter zo magisch mooi is als in het noorden van Finland. De winterlandschappen zijn er adembenemend, zeker in combinatie met het noorderlicht, dat het magische effect van deze bijzondere plek nog eens versterkt. Voor de vogelfotograaf heeft Noord-Finland nog meer verassingen in petto. Auerhoen, hazelhoen, laplanduil, sperweruil, haakbek, bruinkopmees, taigagaai en andere tot de verbeelding sprekende soorten laten zich in deze bijzondere, soms sprookjesachtige, omstandigheden vaak verrassend goed fotograferen.
Lees meer

 

Spanje, Extremadura en Coto Doñana

10 dagen
Vertrek 3 april 2016

 

 

De combinatie van 2 klassieke Spaanse vogel-reisbestemmingen, Extremadura en Coto Doñana, staat garant voor een prachtige mix aan landschappen en vogels! In het zuidwesten van Spanje is het in april al volop voorjaar. Het landschap is op z´n mooist vanwege de explosie van bloemenpracht. Vrijwel alle zomergasten, zoals zwarte ooievaar, slangenarend, aasgier, scharrelaar en bijeneter zijn reeds terug. Veel vogelsoorten zijn aan het broeden of hebben zelfs al jongen, terwijl de late trekvogels nog langs komen op weg naar het noorden. De grote trappen zijn in april volop aan het baltsen. In Coto Doñana maken we een exclusieve Landrover excursie.
Lees meer

 

Estland, spechten, uilen en hoenders

6 dagen
Vertrek 6 april 2016

 

 

Deze reis in het vroege voorjaar is vooral gericht op hoenders, uilen en spechten. Zo maken we kans op Auerhoen, Korhoen én Hazelhoen; 8 soorten spechten en oeral-, dwerg- en ruigpootuil. Bovendien overwinteren voor de kust van Estland zo’n 2000 Steller’s eiders, vergezeld door 10.000-den prachtige ijseenden. De aantallen lopen naar het voorjaar toe langzaam af, maar er blijven er altijd hangen. Dat geldt ook voor soorten als sneeuwgors, pestvogel en frater. Op doortrek mogen we al kraanvogels en ruigpootbuizerd verwachten.
Lees meer

 

Nederland: Wilde natuur van de Biesbosch

3 dagen
Vertrek 15 april 2016

 

De Biesbosch is niet alleen één van de grootste natuurgebieden van Nederland, maar ook één van de meest natuurlijke gebieden.
Tijdens onze 3-daagse reis verkennen we dit prachtige doolhof van kreken, rivieren, geïsoleerde eilandjes en wilgenvloedbossen met onze eigen lokale gids. We maken 2 boottochten, maar gaan ook wandelen en op pad met de (electrische) fiets. Ook slapen en eten doen we midden in dit prachtige gebied. We hopen natuurlijk de zeearenden en bevers te zien. Maar ook maken we kans op slechtvalk, ijsvogel, Cetti's zanger en blauwborst.
Lees meer

 

Estland:
Uniek en ongerept

8 dagen
Vertrek 30 april 2016

Bossen, eindeloze veenmoerassen en honderden eilanden voor de kust, vogels en zoogdieren die je in Europa niet zo gemakkelijk ziet in zulke grote aantallen. Niet te missen: baltsende auerhoenders en korhoen. Hazelhoen, drieteenspecht, witrugspecht en kraanvogel zijn net als oeraluil en dwerguil, goed waar te nemen. Prachtige ongerepte veengebieden, met steenarend, klapekster, goudplevier, brilduiker en bosruiter. Langs de kust zien we vogeltrek met ijseend, zwarte en grote zee-eenden. Geen land in de Europese Unie heeft zo’n geweldige populatie van de bruine beer als Estland. En vos, marterhond, elanden en misschien zelfs wolven.
Lees meer

 

Oost Bhutan spectaculair,  vogelrijkdom en  mysterieus

13 dagen
Vertrek 5 mei 2016

Behoor tot de eersten die deze ongerepte en geheimzinnige uithoek van de Himalaya bezoeken. Duizelingwekkende kleurrijke bloemenzeeën van vele soorten rododendrons en azalea’s, waarboven de nog kleurrijker sunbirds rondzwermen. Je vogelt een paar dagen langs de mooiste vogelroute van heel Azië, de Lingmethang road in de Yonkola regio. In de bergen gaan we voor Satyr Tragopan, Spot-winged Grosbeak, Golden-breasted and Yellow-throated fulvettas, Long-tailed en Beautiful sibias, forktails, Rufous-necked hornbill, vele laughingthrushes, Red-headed en Wards Trogon, Long-tailed Broadbill, Cutia, en nog veel meer.
Lees meer

 

Slowakije

8 dagen
vertrek 6 mei 2016

 

 

Slowakije is al jaren een zeer geliefde bestemming voor vogelaars. Vooral de spechten, met minimaal 1.000 broedparen van alle (!) Europese spechtensoorten, en uilen met honderden broedparen dwerguil, ruigpootuil, oeraluil en oehoe doen het goed in dit kleine land in het midden van Europa. Keizerarenden worden hier relatief eenvoudig gezien en soorten die bij ons niet of zeer moeilijk te zien zijn als sakervalk, korhoen, hazelhoen, rotskruiper, kleine klapekster, roodmus en citroenkwikstaart zorgen voor extra aantrekkingskracht. Deze reis combineert verschillende goede habitats, van wetlands tot droge semi-steppe en van bergbossen tot graslanden.
Lees meer

 

Mongolië het land van de Henderson’s grondgaai

18 dagen
Vertrek 10 juni 2016

Mongolië één grote steppe? Kom kijken hoeveel méér dit land te bieden heeft aan natuur en vogels. Steppen zijn dominant met kraanvogels en roofvogels. Maar je bezoekt ook de taiga-wouden, meren, moerassen, bergen met alpenweiden en bossen. Daurian Partridge, jufferkraan, steenarend, Sakervalk, Amoervalk, kleine torenvalk, Upland Buzzard, monniksgier, Himalayan Vulture, Mongolian Lark en Meadow Bunting. En het Gobi-Altaï gebied: steenortolaan, Godlewski’s Bunting, bonte tapuit, Brown Accentor, Sulphur-bellied Warbler, White-winged Snow-finch, Mongolian Finch, Twite, lammergier, Himalayan Vulture, Chukar, Altai Snowcock.  
Lees meer

 

Onderstaande organisaties ondersteunen het werk van Vogelbescherming


Onze Reispartners


 


Onze partnersOverige natuur- en vogelreisorganisaties


 

Hotel nodig?

meer informatie

 

Meer vogels in uw tuin?

Bestel hier kosteloos ons magazine Vogels dichterbij. Boordevol met tips over vogels kijken en hoe u van uw tuin een vogelparadijs maakt.

Haal de natuur in huis met dit prachtige magazine. Veel vogelplezier!

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


© Vogelbescherming Nederland, 2015

Word nu lid