Spring naar content

bijeneter / BirdphotoVogelreizen in binnen en buitenland

Nederland heeft ontzettend veel te bieden aan prachtig vogelleven. Maar ook in het buitenland zijn bijzondere vogelgebieden te bezoeken. Er worden jaarlijks vele vogel- en natuurreizen georganiseerd. Op deze pagina bieden wij u een selectie vogelreizen. De genoemde organisaties ondersteunen het werk van Vogelbescherming.

North Atlantic Odyssey: een speciale LEDENREIS naar Spitsbergen – 12 dagen – vertrek mei 2016

Onder begeleiding van deskundige gidsen van Inezia Tours gaat u aan boord van de Ortelius op zoek naar de vele noordelijke zeevogels, walvissen, ijsberen, poolvossen, walrussen.
Deze fantastische ledenreis in 2015 is reeds volgeboekt. Reden om in 2016 weer een ledenreis naar Spitsbergen te organiseren. De inschrijving voor deze reis is alweer geopend.
Onderweg zien we duizenden zeevogels als papegaaiduiker, jan van gent, zwarte zeekoet, alk, kleine alk, grote jager, kleine jager, noordse stormvogel, noordse pijlstormvogel en de in Nederland zeer zeldzame dikbekzeekoet. Bovendien is er kans op het zien van zeezoogdieren als bruinvis, tuimelaar, witsnuitdolfijn, dwergvinvis, gewone vinvis, blauwe vinvis, butskop en bultrug.

Meer informatie

Inezia draagt een aanzienlijk deel van de opbrengst af aan Vogelbescherming. Deelnemers dragen dus bij aan bescherming.

Blue Elephant

Bhutan, “land van het bruto Nationaal Geluk” – vertrek 27 april 2015

Dit jaar kunt u nog profiteren van de onwaarschijnlijk lage prijs
Bhutan is een bijzondere bestemming, niet alleen voor cultuur-, maar ook voor vogel- en natuurreizen. Ga met ons mee en val iedere dag van de reis weer in verbazing over de bijzondere rijkdom aan vogels in een beginnend voorjaar temidden van 10-tallen soorten bloeiende rododendrons, bezocht door de mooiste vlinders. Voor ons bijzondere soorten als ibisbill zijn hier algemeen. We gaan ook op zoek naar de White-bellied heron, Beautiful Nuthatch en vele soorten Laughingh-thrushes, Yuhina’s, Minla’s, Fulvetta’s  en enkele bijzondere zoogdieren zoals de Golden Langur. Een onvergetelijke reis, niet in het minst door de weergaloze culturele setting.
Lees meer. Zie ook onze cultuurgerichte reizen naar Bhutan.

Blue Elephant

Taiwan - vogelrondreis – 16 dagen – vertrek 27 april 2015

De Fairy pitta, Black-faced Spoonbill en vele endemische soorten vogels, zoals de Swinhoe’s en Mikado pheasant en de Formosan magpie. Een prachtig land met indrukwekkend hooggebergte en diepe kloven met watervallen, met prachtige kusten en overal rijkversierde tempels. Nederlanders en Portugezen hebben hier een voetdruk achtergelaten, zoals Fort Zeelandia in Tainan. Ontdek ook de vele andere natuurschatten van Taiwan, zoals de Taroko kloof en de stilte van het idyllische Sun Moon Lake. De culinaire kwaliteit en variatie van de Taiwanese keuken en de gastvrijheid van de vriendelijke bevolking zijn onovertroffen. Deze reis kan ook geheel op maat met een huurauto worden gemaakt worden op een door u gekozen tijdstip.
Lees meer

Blue Elephant

Wit-Rusland, laplanduil, poelsnip en azuurmees – vertrek 29 april 2015

In een 11 daagse reis ziet u de mooiste delen van Wit-Rusland, ongeschonden hoogvenen met broedende smellekens, wetlands, eeuwenoude bossen en pastorale landschappen met weidevogels en terekruiters. Hoogtepunten in deze reis zijn er voortdurend waaronder de laplanduil bij het nest, baltsende poelsnippen, zingende waterrietzangers, citroenkwikstaart, azuurmees, zwarte ooievaars en zeearenden overal. In Wit-Rusland heeft u een reële kans alle Europese spechtensoorten te zien. Tegelijkertijd zult u verbaasd zijn over de gave landschappen, de authentieke dorpjes en vriendelijke bevolking.
Lees meer

Inezia Tours

Slowakije  – 8 dagen – vertrek 29 april 2015

Slowakije is al jaren een zeer geliefde bestemming voor vogelaars. Vooral de spechten, met minimaal 1000 broedparen van alle (!) Europese spechtensoorten, en uilen met honderden broedparen dwerguil, ruigpootuil, oeraluil en oehoe doen het goed in dit kleine land in het midden van Europa. Keizerarenden kunnen hier relatief eenvoudig gezien worden en soorten die bij ons niet of zeer moeilijk te zien zijn als sakervalk, korhoen, hazelhoen, rotskruiper, kleine klapekster en itroenkwikstaart zorgen voor extra aantrekkingskracht.
We gebruiken slechts drie hotels tijdens de reis en twee van de hotels liggen aan een meer met rijke oevervegetatie waar we dagelijks voor en na het ontbijt veel zangvogels kunnen aantreffen.
Lees meer

Blue Elephant

Elbedal Zeearend, grote trap en kraanvogel – 2-6 mei 2015

In een 5 daagse reis, even heerlijk het voorjaar beleven in het prachtige en gave rivierenlandschap van de Elbe. Hier zien we dagelijks kraanvogels en zeearenden, wemelt het van paapjes en tapuiten. We bezoeken plekken waar we baltsende grote trappen zien. Ook ortolaan, roodhalsfuut, zwarte specht, klapekster, visarend en vele andere soorten kunnen we zien. We hoeven ons hier geen moment te vervelen. Naast de vogels is de kans erg groot op roodbuikvuurpad, bever en andere zoogdieren. Als het donker wordt kunnen we de koren van boomkikkers beluisteren.
Onderweg er naar toe bezoeken we Urwald Hasbruch waar we afgelopen jaar onder ander boommarter en middelste bonte specht zagen.
Lees meer

BirdingBreaks

Vogels tekenen op Texel met Erik van Ommen!
Twee unieke Workshops BirdingBreaks – 2 dagen – vertrek 6 en 8 mei 2015

Texel is met stip de beste vogel-hotspot van Nederland. En Erik van Ommen is volgens velen de beste vogeltekenaar van dit moment.
BirdingBreaks combineert die twee in een tweetal workshops ‘Vogels tekenen op Texel’.
Bij de workshop is inbegrepen twee overnachtingen in hotel ‘Prins Hendrik’ op basis van volpension en de workshop tekenen onder leiding van Erik van Ommen.
Kosten € 425,-.
Lees meer

Delta Safari

Lenteweekend Biesbosch – 4 dagen – vertrek 8 mei 2015

Een weekend lang verblijven in het decor van de nieuwe wildernis-film “Holland, natuur in de Delta”. In het najaar komt deze Nederlandse natuurfilm in de bioscopen, maar zo lang hoef je niet te wachten. Delta Safari organiseert begin mei een natuurweekend in de prachtige Biesbosch. Vanuit een klein groepsverblijf midden in de Brabantse Biesbosch trekken we er een weekendlang op uit. Te voet en met de kano. Op zoek naar beverburchten, ijsvogels en zeearenden. En luisterend naar de alom aanwezige cetti’s zangers. Beleef de bijzondere zoetwater-getijde natuur van binnenuit.
Lees meer

Inezia Tours

Macedonië – 8 dagen – vertrek 10 mei 2015

Macedonië is minder bekend, maar zeker niet minder fascinerend dan de andere Balkanlanden. Kleinschalige landbouw zorgt voor een enorme hoeveelheid vogels die vaak ook nog niet schuw zijn. Deze reis richt zich op het zien van de soorten die in West Europa niet voorkomen of moeilijk te zien zijn zoals balkansperwer, arendbuizerd, keizerarend, lannervalk, steenpatrijs, blauwe en rode rotslijster, maskerklauwier, Griekse spotvogel en oostelijke orpheusgrasmus.
Omdat Macedonië bijna geen habitat voor watervogels heeft, gaan we ook een paar dagen bij het meer van Prespa. We verblijven aan de Griekse kant van de meren, waar de vogels beter te zien zijn. Hoogtepunt zijn de vele roze en kroeskoppelikanen die hier broeden. Een lokale gids neemt ons mee naar de beste plekken om roofvogels te zien.Macedonië in het kort: veel roofvogelsoorten, fantastische pelikanen in broedkleed en veel Mediterrane zangvogels in de prachtige natuur van de Balkan. Lees meer

BirdingBreaks

Finland, Lapland en Varangerfjord – 10 dagen – vertrek 25 mei 2015

Rust, ruimte, bossen, meren, toendra, spectaculaire vogels en de middernachtzon. Enkele steekwoorden van deze vogelreis naar 'het dak van Europa': het noorden van Finland en Noorwegen. Een vogelreis waarbij we in de grote leegte van het hoge noorden een ander beeld krijgen van de bij ons doortrekkende steltlopers. We proberen hier in de uitgestrektheid van de bossen die vogels te zien die de uiterste weersomstandigheden trotseren en die elders in Europa niet of slechts bij hoge uitzondering gezien worden.
Lees meer

Delta Safari

Weekendtrip Bempton Cliffs – 3 dagen – vertrek 6 juni 2015

Breng een bezoek aan de dichtsbijzijnde Britse jan-van-genten kolonie bij Bempton Cliffs. Veel van de jan-van-genten die we op de Nederlandse Noordzee zien, komen van deze kolonie. We vertrekken op zaterdagavond met de ferry uit Rotterdam en varen ’s nachts naar Hull. Op de dag die we in Engeland te besteden hebben gaan we met de bus naar Bridlington. Daarvandaan maken we een bootexcursie onder de kliffen van Bempton langs. ’s Middags rijden we naar Bempton zelf om een mooie wandeling te maken over de kliftoppen. Onder ons horen en zien we de tienduizenden jan-van-genten, zeekoeten en noordse stormvogels. En hier en daar is zelfs een papegaaiduiker te ontdekken. Op maandagochtend zijn we, een ervaring rijker, weer terug in Rotterdam.
Lees meer

Blue Elephant

Mongolië – verrassend veelzijdig – 18 dagen – vertrek 9 juni 2015

Niet het eerst waar je aan denkt, maar dit is toch echt Mongolië: wetlands en meren met glashelder water, bijzondere diersoorten en veel rust. De vogelrijkdom is gevarieerd met veel Siberische soorten, soorten van (half-) woestijnen, steppen en bossen en vooral niet te vergeten de wetlands. Roofvogels zijn algemeen met steenarend, steppearend, witbandzeearend, Upland buzzard, sakervalk en Amoervalk. Tot de verbeelding spreken drie soorten kraanvogels en de zeer bijzondere Henderson’s grondgaai. In deze reis bezoeken we de mooiste natuurlandschappen van Mongolië, het Siberische taiga-woud, de steppe, meren, moerassen met wilgenbossen, bergen met alpenweiden en bossen. We overnachten soms in een hotel, maar meestal op Mongoolse wijze in traditionele Ger-onderkomens in de natuur en dichtbij de beste vogelplekken.
Lees meer

Blue Elephant

Roemenië – 9 dagen – vertrek 13 juni 2015

Vluchten van vele honderden pelikanen schroeven op de termiek omhoog, verscholen kanalen en meren met witwangsterns, roodhalsfuten, ralreigers, zwarte ibissen en kwakken, te midden van onophoudelijke kikkerkoren. IJsvogels, grote karekieten alom. Dat wordt een vertrouwd beeld tijdens de reis in de Donaudelta. We gaan ook de kustgebieden bezoeken met zijn sscharrelaars, sakervalken, arendbuizerden, rouwmezen, grielen, zwartkopmeeuwen en lachsterns.
Prachtige hagedissen, vuurbuikpadden en wolken vlinders in een landschap dat erg lijkt op dat van de oude Verkade-albums. Een land waar de tijd heeft stilgestaan.
Lees meer
In juli en augustus verzorgen we ook reizen speciaal voor ouders met kinderen naar de Donaudelta en de Karpaten of naar Transsylvanië. Lees meer

Inezia Tours

Zuid-Afrika – 10 dagen – vertrek 16 juni 2015

Op veler verzoek hebben we een scherp geprijsde reis naar het Krugerpark in Zuid-Afrika samengesteld, een droombestemming voor veel vogel- en natuurliefhebbers. In deze tijd van het jaar is de begroeiing erg open en zijn de vogels en zoogdieren beter te zien dan tijdens de zomer. Tijdens deze reis maken we kans op het zien van vogels als African Finfoot, Pel’s Fishing Owl, Grey-headed Parrot en Gorgeous Bush-Shrike. We zullen ook ons best doen om de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en zwarte neushoorn) en andere tot de verbeelding sprekende zoogdieren als cheetah, hyena, impala, nijlpaard, zebra en giraffe te zien. We reizen in een kleine groep van maximaal zeven personen en nemen elke dag een andere route in het park.
Lees meer

BirdingBreaks

IJsland – 8 dagen – vertrek 16 juni 2015

IJsland is een werkelijk unieke en ongerepte bestemming op slechts drie uur vliegen van Amsterdam. Kenmerkend voor het land zijn de ruige kustlijn met eilandjes en fjorden, een bergachtig binnenland en natuurlijk de geisers. Bomen zijn nauwelijks aanwezig. Al zijn er meer dan 300 soorten vastgesteld, het aantal broedende soorten op IJsland is met circa 100 beduidend minder. Daarbij zitten wel enkele unieke soorten zoals IJsduiker, Harlekijneend, IJslandse Brilduiker en Kortbekzeekoet. Een groot deel van de wereldpopulatie Papegaaiduikers broedt op IJsland en Watersnippen zijn met 300.000 paar een algemene verschijning. Daarbij laten de vogels zich vaak van opvallend dichtbij bewonderen!
Lees meer

BirdingBreaks

Noord-Spanje: Wolven, Beren, zeevogels en zeezoogdieren! – 8 dagen – vertrek 26 augustus 2015

Er zijn tegenwoordig zo veel beren en wolven te vinden in het Cantabrisch Gebergte dat de kans om ze daadwerkelijk in het wild waar te nemen behoorlijk groot is, met name als je op pad gaat met deskundige lokale gidsen. Bovendien is de Golf van Biskaje, de zee voor de kust van Noord-Spanje, verrassend rijk aan walvissen en dolfijnen (o.a. Potvis, Gewone Vinvis, Noordelijke Butskop, Gramper, Dolfijn van Cuvier, Griend). Als we daar nog aan toevoegen dat jaarlijks enorme aantallen pijlstormvogels, stormvogels, jagers en andere zeevogels deze kustwateren aandoen, dan begrijpt u waarom BirdingBreaks heeft besloten om hier een reis naar toe te organiseren.
Lees meer

BirdingBreaks

Brazilië, Pantanal en Atlantisch regenwoud – 16 dagen – vertrek 27 augustus 2015

Vanwege zijn enorme oppervlakte, zijn  geografische ligging en diversiteit in habitats, komen er in Brazilië maar liefst 1.700 vogelsoorten voor (ongeveer 17% van alle soorten ter wereld).  Op deze reis bezoeken we drie zeer verschillende ecosystemen. We verkennen de Pantanal met zijn rivieren en moerassen en de vogels die hun heil zoeken in de overgebleven waterplassen in het droge seizoen. We bezoeken de savanneachtige cerrado van Chapada dos Guimaraes, die afgewisseld wordt met galerijbossen, watervallen en ruige rotswanden. We beginnen de reis echter in het Atlantisch regenwoud, een uniek en soortenrijk gebied met veel specialiteiten.
Lees meer

Blue Elephant

Bolivia  Vogelrondreis in Amazone – Andes gebied – 15 dagen – vertrek 26 september 2015

Nog niet zoveel bezocht, maar misschien wel het mooiste vogelland van Zuid-Amerika. Startend in de tropische laaglanden bij Santa Cruz en geleidelijk aan de bergen van de Andes beklimmen tot 4700 m, door ongerepte wouden, levert een enorme variatie in habitats op. Met veel meer dan 400 soorten, waarvan tientallen endemisch en nog veel meer endemische ondersoorten. In het indrukwekkende Titicaca Meer met zijn drijvende rietvelden, gaan we zoeken naar de Titicacafuut en veel meer andere soorten. Zie voor een uitgebreide beschrijving onze website.
Lees meer

Delta Safari

Zeeland en zeevogels combi-weekend – 4 dagen – vertrek 6 november 2015

Delta Safari organiseert in het najaar regelmatig zeevogeltochten vanuit Zeeland. Voor mensen die wat verder moeten reizen bieden we nu de mogelijkheid om er een heel Zeeuws vogelweekend aan vast te plakken. We verblijven in een groepsverblijf dat direct naast natuurgebied de Prunje ligt. In november zijn hier al volop overwinterende ganzen te zien. Vnauit ons verblijf zijn verschillende andere Zeeuwse vogelgebieden te bezoeken. En op zondag gaan we mee met de zeevogeltocht op de Noordzee. Een hele dag op zoek naar jan-van-genten, jagers en andere bijzondere zeevogels.
Lees meer

Blue Elephant

India – vogels, tijgers en leeuwen – 16 dagen – vertrek 15 november 2015

Een onvergetelijke reis naar de mooiste vogelgebieden van India. U ziet een overvloed aan roofvogels en uilen waaronder de tawny en de bruine visuil. We bezoeken Corbett met de Himalayavogels, Bharatpur met de watervogelrijkdom en de broedkolonies, GIR en de Little Rann of Kutch met de vogels van de droge gebieden. We gaan op de olifant op zoek naar tijger en zullen de leeuwen ontmoeten. De vele kleuren in de kleding van de bevolking, het wonder de Taj Mahal, de leeuwen, tijgers, apen, de prachtige vogels, dit alles in een land dat enorm in ontwikkeling is, is een belevenis die nog lang in het geheugen gegrift blijft.
Lees meer

BirdingBreaks

Lofoten, Noorwegen - Noorderlicht – 8 dagen – vertrek 20 november 2015

De Lofoten is een eilandengroep in het noorden van Noorwegen. De meeste van de eilanden zijn bergachtig, de hoogste piek (Higravstinden) meet 1161 meter. Lofoten strekt zich uit als een muur van bergen, de "Lofoten Muur". Tussen het vasteland en de Lofoten ligt Vestfjord. Een van de grote attracties van het Lofoten gebied is het Noorderlicht. De eilanden liggen precies op de juiste breedtegraad voor het zien van de Aurora Borealis. De vrij lange periodes van duisternis in november en december zorgen ervoor dat zich tijdens de Lofoten expedities de ideale gelegenheid om dit ongelooflijke fenomeen te bewonderen voordoen.
Lees meer

 

SNP Natuurreizen

SNP organiseert reizen voor beginnende én gevorderde vogelaars. Naar het Lac du Der of de Spaanse Extremadura. Maar ook naar Estland en Zuid-Afrika. U reist met ervaren en deskundige reisleiders in kleine groepen en overnacht in kleinschalige accommodaties.

 
 
 

Hotel nodig?

meer informatie

 
 
 

Vogels+ magazine gratis op uw tablet

Vogels+ is het magazine van de Vogelbescherming voor vogelaars. Download de gratis app Vogelbescherming in Google Play of App Store.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


© Vogelbescherming Nederland, 2014

Word nu lid