Spring naar content


Vogels kijken met Nico de Haan

U wilt de vogels beter leren kennen? En daardoor nog meer van vogels genieten? Met alleen een vogelboek in de hand is dat heel lastig. U vindt hierin honderden algemene en zeldzame vogelsoorten door elkaar heen. Maar welke vogel heb ik nu gezien? Nico de Haan (Vogelkijkcentrum) leert u de vogels én de vogelzang beter te (her)kennen.

Het VogelkijkCentrum heeft weer een reeks boeiende vogelkijktrips gepland naar diverse vogeleldorado's van ons land en Nico verheugt zich erop om er weer met u op uit te trekken.

 


 

Het VogelkijkCentrum heeft weer een reeks boeiende vogelkijktrips gepland naar diverse vogeleldorado's van ons land en Nico verheugt zich erop om er weer met u op uit te trekken.

Leden van Vogelbescherming krijgen korting

Drie dagen Texel

De Texel excursie op 5, 6 en 7 oktober begint al aardig vol te raken maar er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Met de fluisterboot door de Biesbosch

dinsdag 30 september
We sluipen,op kousenvoet” met de fluisterboot, aangedreven door zonenergie, door Nationaal Park De Biesbosch. Alle voormalige landbouwgronden zijn daar omgevormd tot nieuwe natuurgebieden en zijn ware vogeleldorado’s geworden met groenpootruiters en diverse ander steltlopers. Verder kans op ijsvogel, zeearend en visarend!

Vogels kijken in de Lepelaarplassen en de Oostvaardersplassen

dinsdag 14 oktober
Vogels kijken, hoe doe je dat. Hoe kun je een vogel snel en gemakkelijk herkennen. Welke verrekijker is het handigst en waar moet je op letten voor je het veld bent. We combineren praktijk en theorie. Tijdens deze bus en wandelexcursie geeft Nico regelmatig uitleg en tips We gaan naar hét vogeleldorado van Nederland: de Lepelaarplassen en de Oostvaardersplassen! 

 


 


 


Boek: Kromme snavels en scherpe klauwen

In dit boek komen de Nederlandse roofvogels en uilen uitgebreid aan de orde, maar ook de roofvogels en uilen die elders voorkomen in Europa. Ze allemaal herkennen wordt zo een makkie!
Illustraties: Elwin van der Kolk

Prijs:€ 19,95, Ledenprijs: € 17,95.
Bestel het boek in de webwinkel

 

DVD: Alle vogels onder dak

Een DVD van Nico de Haan waarin hij per vogelsoort uitlegt welke vogel prijsstelt op welke nestkast. U ontvangt waardevolle tops waarmee u binnen een handomdraai uw tuin omtovert tot een waar vogelparadijs.

Prijs:€ 17,50, Ledenprijs: € 15,75.
Bestel de DVD in de webwinkel

 

Boek: Tjielp

Een merelkoor dat de dag wakker fluistert, ‘pimpelmobieltjes’ en tierelierende boomkruipers, buizerds die dansen in de lucht. Met dit boek stap je in de wereld van de vrolijkste vogelkenner van ons land.
Illustraties van Elwin van der Kolk.

Prijs:€ 16,95, Ledenprijs: € 15,25.
Bestel het boek in de webwinkel


 

 

Vogels leren (her)kennen?

Volg dan de Internetcursussen van het Vogelkijkcentrum

Vogels om het huisVogels in natuurgebiedenRoofvogels en uilen
Lees verder

 
 

Vogels+ magazine gratis op uw tablet

Vogels+ is het magazine van de Vogelbescherming voor vogelaars. Download de gratis app Vogelbescherming in Google Play of App Store.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


© Vogelbescherming Nederland, 2014

Word nu lid