Spring naar content


Vogels kijken met Nico de Haan

U wilt de vogels beter leren kennen? En daardoor nog meer van vogels genieten? Met alleen een vogelboek in de hand is dat heel lastig. U vindt hierin honderden algemene en zeldzame vogelsoorten door elkaar heen. Maar welke vogel heb ik nu gezien? Nico de Haan (Vogelkijkcentrum) leert u de vogels én de vogelzang beter te (her)kennen.

Het VogelkijkCentrum heeft weer een reeks boeiende vogelkijktrips gepland naar diverse vogeleldorado's van ons land en Nico verheugt zich erop om er weer met u op uit te trekken.

 


 

Het VogelkijkCentrum heeft weer een reeks boeiende vogelkijktrips gepland naar diverse vogeleldorado's van ons land en Nico verheugt zich erop om er weer met u op uit te trekken.

Leden van Vogelbescherming krijgen korting

Visarendexcursie op woensdag 23 september op de IJssel

De afgelopen jaren hebben we deze excursie een paar jaar gehouden en met groot succes! We varen vanaf Hattem naar het Ketelmondgebied, een waar vogeleldorado. Onderweg varen we langs Zalk waar ik ben opgegroeid. Op een van de laatste excursies telden we enkele tientallen ijsvogels! Al varend vogels kijken dat is echt genieten. Meer informatie over deze  excursie

Met de fluisterboot door de Biesbosch op woensdag 30 september

We sluipen,op kousenvoet” met de fluisterboot, aangedreven door zonenergie, door Nationaal Park De Biesbosch. Alle voormalige landbouwgronden zijn daar omgevormd tot nieuwe natuurgebieden en zijn ware vogeleldorado’s geworden met groenpootruiters en diverse ander steltlopers. Verder kans op ijsvogel, zeearend en visarend! Meer informatie over deze excursie

Driedaagse excursie op Texel van zondag 11 t/m dinsdag 13 oktober

Texel is niet alleen in naam maar ook in werkelijkheid het Vogeleiland bij uitstek. Onze broedvogels zijn deels nog aanwezig en de trekvogels arriveren al weer. Daarom gaan we proberen op deze excursie opnieuw een poging doen de honderd soorten te halen! Maar de nadruk ligt natuurlijk op het leren kennen en genieten! Er is geen ander gebied in ons land waar je de vogels zo dichtbij kunt benaderen zonder dat ze op de vlucht slaan. Vooral de weg langs de wadkant is uniek. We stoppen bij al die prachtige vogelkijk plekken en kijken naar de vele eenden, ganzen en steltlopers die we tegenkomen. Ik neem ook wat verschillende verrekijkers en vogelboeken mee om te bekijken en te vergelijken. Na deze excursie moet u in staat zijn de kennis die u al heeft, nog beter toe te passen waardoor u de vogels nog sneller kunt herkennen. Tot slot maken we de vogellijst van alle soorten die we de afgelopen dagen hebben gezien. (max. 25 pers). Meer informatie over deze excursie.

 


 


 


Boek: Kromme snavels en scherpe klauwen

In dit boek komen de Nederlandse roofvogels en uilen uitgebreid aan de orde, maar ook de roofvogels en uilen die elders voorkomen in Europa. Ze allemaal herkennen wordt zo een makkie!
Illustraties: Elwin van der Kolk

Prijs:€ 19,95, Ledenprijs: € 17,95.
Bestel het boek in de webwinkel

 

DVD: Alle vogels onder dak

Een DVD van Nico de Haan waarin hij per vogelsoort uitlegt welke vogel prijsstelt op welke nestkast. U ontvangt waardevolle tops waarmee u binnen een handomdraai uw tuin omtovert tot een waar vogelparadijs.

Prijs:€ 17,50, Ledenprijs: € 15,75.
Bestel de DVD in de webwinkel

 

Boek: Tjielp

Een merelkoor dat de dag wakker fluistert, ‘pimpelmobieltjes’ en tierelierende boomkruipers, buizerds die dansen in de lucht. Met dit boek stap je in de wereld van de vrolijkste vogelkenner van ons land.
Illustraties van Elwin van der Kolk.

Prijs:€ 16,95, Ledenprijs: € 15,25.
Bestel het boek in de webwinkel


 

 

Vogels leren (her)kennen?

Volg dan de Internetcursussen van het Vogelkijkcentrum

Vogels om het huisVogels in natuurgebiedenRoofvogels en uilen
Lees verder

 
 

Vogels+ magazine gratis op uw tablet

Vogels+ is het magazine van de Vogelbescherming voor vogelaars. Download de gratis app Vogelbescherming in Google Play of App Store.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


© Vogelbescherming Nederland, 2015

Word nu lid