Spring naar content

Onderzoeken met gezenderde vogels

 

Zenderonderzoek roerdomp

Enkele roerdompen zijn voorzien van een satellietzender. Niemand weet namelijk waar de Nederlandse roerdompen in de winter precies verblijven. En hoe roerdompen tijdens het broedseizoen gebruik maken het gebied waar ze broeden.
Volg de roerdompen

 

Zenderonderzoek grauwe kiekendief

Van 2005 t/m 2013 zijn in totaal 50 grauwe kiekendieven voorzien van een satellietzender: het langst lopende en eerst gestarte satellietzenderonderzoek van Nederland! Met verschillende grauwe kiekendieven uit Nederland (Oost en Noord-Groningen en Flevoland), Duitsland (Neder-Saksen, Saksen-Anhalt en Brandenburg), Denemarken, Oost-Polen en Wit-Rusland is in Noord-Europa een mooie spreiding van satellietzenderonderzoek bereikt. Aan het begin van seizoen 2013 - 2014 zijn er nog 7 kieken in de lucht.
Volg de grauwe kiekendieven

 
 

Meer vogels in uw tuin?

Bestel hier kosteloos ons magazine Vogels dichterbij. Boordevol met tips over vogels kijken en hoe u van uw tuin een vogelparadijs maakt.

Haal de natuur in huis met dit prachtige magazine. Veel vogelplezier!

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


nike free run 5.0 barn, rea sportskor,nike air max white pricerunner,nike air max 90 44   nike air max baby,wmns air max 1 essential,nike air max 1 ultra moire mintgröna

© Vogelbescherming Nederland, 2016

Word nu lid