Spring naar content

Stadsvogels / Martin Hierck

Stad en dorp

Steden en dorpen vormen het leefgebied van een grote diversiteit aan vogels. Ze dragen bij aan het woongenot en de leefbaarheid van onze woon- en werkomgeving. De aanwezigheid van stadsvogels is echter geen vanzelfsprekendheid. Verschillende soorten, zoals de huismus en de gierzwaluw, hebben het moeilijk.

Dynamische stad

Het stedelijk landschap is dynamisch en verandert voortdurend. Hierdoor krijgt ook het leefgebied van de stedelijke flora en fauna een ander aanzien. Soms ten gunste van een soort, maar tegenwoordig meestal niet in het voordeel van typische stadsbewoners.

De stad is echter wel bij uitstek een plek waar mensen en vogels elkaar kunnen ontmoeten. Om ervoor te zorgen dat dit zo kan blijven, wil Vogelbescherming Nederland gebruik maken van de kansen die bij stedelijke ontwikkeling ontstaan, om ruimte te behouden of te creëren voor stadsvogels. Want de aanwezigheid van natuur en vogels geeft positieve meerwaarde aan onze directe leefomgeving! Helpt u mee?

Meer informatie

 

Stadsvogelboek. Bouwen. Beleven. Beschermen

Bij steden horen mensen… én vogels. Sommige vogelsoorten zijn zelfs afhankelijk van de stedelijke omgeving. Het boek Stadsvogels is een boek voor bouwers, bestuurders en bewoners. Het geeft een overzicht van beschermingsmaatregelen voor stadsvogels. Zo maken we de stad aantrekkelijk voor vogels én mensen. Lees verder

 

Stadsvogelbalans 2013

De stadsvogelbalans is samengesteld op basis van telgegevens van Sovon Vogelonderzoek Nederland. Het geeft de meest recente stand van de broedvogels in de stad weer. Van de 63 onderzochte soorten gaan er 20 achteruit en 28 vooruit. Lees verder

 
 

Meer vogels in uw tuin?

Bestel hier kosteloos ons magazine Vogels dichterbij. Boordevol met tips over vogels kijken en hoe u van uw tuin een vogelparadijs maakt.

Haal de natuur in huis met dit prachtige magazine. Veel vogelplezier!

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


nike free run 5.0 barn, rea sportskor,nike air max white pricerunner,nike air max 90 44   nike air max baby,wmns air max 1 essential,nike air max 1 ultra moire mintgröna

© Vogelbescherming Nederland, 2016

Word nu lid