Spring naar content

Vogels herkennen met gratis app

Klik hier voor een groter beeldVogelbescherming heeft de gratis app ‘Wadvogels’ gelanceerd. Daarmee wordt het extra leuk en gemakkelijk om de vogels in het waddengebied te herkennen. De app bevat een vogelgids met 180 in het waddengebied voorkomende vogelsoorten met schitterende illustraties van Elwin van der Kolk waarop je tot op de millimeter kunt inzoomen. Bij elke vogel staat ook een doeltreffende beschrijving en het geluid van de vogel. Bijzonder handig is de determinatiefunctie waarmee beginners in slechts vier stappen de meeste vogelsoorten op naam kunnen brengen. Zo ontdek je de enorme vogelrijkdom van de Wadden en leer je al die steltlopers, eenden en andere soorten uit elkaar te houden en herkennen.

Klik hier voor een groter beeld

Vogels vinden in het waddengebied

Maar dat is nog niet alles. Met behulp van de gps-functie leidt de app je naar de leukste vogelgebieden in het waddengebied. Per gebied staat beschreven welke bijzondere vogels je er aan kunt treffen. Ook voor de meer ervaren vogelaar is de app interessant. Niet alleen vanwege de vogelgeluiden, maar zeker ook door de getijdentabel die in de app is verwerkt. Met een druk op de knop weet je wanneer het hoogwater is en wanneer laagwater op de plek waar jij bent. Dat is handig om te weten omdat je bij hoogwater in de meeste gebieden in het waddengebied meer vogels kunt zien.

Rust voor vogels, Ruimte voor Mensen

De ontwikkeling van deze app is onderdeel van het project ‘Rust voor Vogels, Ruimte voor Mensen’. Met dit project wil Vogelbescherming de omstandigheden voor vogels in de Waddenzee verbeteren en tegelijkertijd de natuurbeleving voor recreanten vergroten. Lees meer


Download 

De app ‘Wadvogels’ is gratis te downloaden via de

- - en werkt ook uitstekend op tablets
(Let op: bij het dowloaden op iPad moet je het tabblad iPhone apps aanklikken, anders verschijnt de app niet in beeld).

Video app 'Wadvogels'

Bekijk hier de video met een korte impressie van de Waddenapp.

 

Meer vogels in uw tuin?

Bestel hier kosteloos ons magazine Vogels dichterbij. Boordevol met tips over vogels kijken en hoe u van uw tuin een vogelparadijs maakt.

Haal de natuur in huis met dit prachtige magazine. Veel vogelplezier!

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


nike free run 5.0 barn, rea sportskor,nike air max white pricerunner,nike air max 90 44   nike air max baby,wmns air max 1 essential,nike air max 1 ultra moire mintgröna

© Vogelbescherming Nederland, 2016

Word nu lid