Spring naar content

Home

 • Beleef de lente

  Hier ziet u zèlf hoe vogels leven: van het eerste ei tot de laatste vogel die het nest uitvliegt. 4 maanden lang, van 1 maart tot 1 juli, live, 7 dagen per week en 24 uur per dag. Kijk mee hoe ze hun nest bouwen, paren, hun jongen voeren en leren vliegen! Praat mee op het forum, bekijk de clips met hoogtepunten, lees de expertblogs!

 • Beleef de lente junior

  Bij vogelnesten in Nederland draaien van 1 maart tot 1 juli dag en nacht de camera’s van Vogelbescherming Nederland. Voor kinderen en het basisonderwijs is er een juniorvariant. Met leuke doe-opdrachten, lestips voor leerkrachten en veel achtergrondinformatie.

 • Nationale Vogelweek

  Tijdens de Nationale Vogelweek zijn er door het hele land gratis vogelexcursies en activiteiten. Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland organiseren de Vogelweek om zoveel mogelijk Nederlanders te stimuleren er op uit te trekken en samen met kenners vogels te ontdekken.

 • Vogels in mijn tuin

  Vogels in mijn tuin is de site voor informatie hoe u uw tuin vogelvriendelijker kunt maken. Wij helpen u op vele manieren: tuintips, advies van een tuinvogelconsulent, een speciale brochure Meer vogels in uw tuin. Wilt u uw eigen kennis delen dan kan dat via Het Vogelweb.  

 • Red de rijke weide

  De intensieve melkveehouderij heeft ervoor gezorgd dat de bloemrijke weides steeds zeldzamer geworden zijn. Daardoor is sinds 1960 is meer dan 60 procent van alle weidevogels verdwenen en dreigen ze uit te sterven in Nederland.  Vogelbescherming voert daarom een campagne om de weidevogels hun broedgebied weer teruggeven. We willen weer 200.000 hectare bloemrijke weide in 2020. Dat is een vijfde van het grasland,  genoeg om het tij te keren en ruim voldoende voor alle kaas en melk die we samen eten. Doe mee en onderteken de petitie op www.redderijkeweide.nl.

 • Vogelkijkhutten in Nederland

  Wel eens gezien hoe een ijsvogel vist of hoe futen elkaar het hof maken? Vogels kijken in de vrije natuur is razend spannend. Vooral vanuit een vogelkijkhut, vanachter een kijkwand of vanaf een vogelkijktoren. Een overzicht van rond de vierhonderd vogelkijkplekken in Nederland is te vinden op www.vogelkijkhut.nl

 • Digitale Checklist Groen Bouwen

  Met deze checklist helpen wij u graag op weg om met aandacht voor groen en vogels te bouwen. Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie, projectontwikkeling of planvorming, de Checklist Groen Bouwen geeft u tal van ideeën en concrete adviezen.

 • Weidevogelboerderijen

  Het netwerk weidevogelboerderijen verenigt boeren die weidevogels een warm hart toedragen. Weidevogelboeren combineren duurzame weidevogelbescherming met een gezonde bedrijfsvoering.

 • Tuinvogeltelling

  Vogelbescherming Nederland organiseert elk jaar tijdens het derde weekend van januari de Nationale Tuinvogeltelling in samenwerking met Sovon Vogelonderzoek Nederland. Iedereen die meedoet aan dit jaarlijkse grootse evenement helpt mee om gegevens te verzamelen voor onderzoek naar vogels.

 • Vogels en de wet

  Net als de mens, worden ook vogels en natuur beschermd door wetten en regels. Daar hoeven we gelukkig niet dagelijks bij stil te staan, maar soms is er behoefte om precies te weten hoe iets geregeld is. Deze website is opgezet om u antwoord te geven op de meest voorkomende vragen over wat er nu wél en niet is toegestaan in relatie tot wilde vogels.

   

   

Vogels+ magazine gratis op uw tablet

Vogels+ is het magazine van de Vogelbescherming voor vogelaars. Download de gratis app Vogelbescherming in Google Play of App Store.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


© Vogelbescherming Nederland, 2014