Spring naar content

Speciaal voor leraren

Op zoek naar leuke vogelthema’s voor uw lessen of een volledige lessenserie? Speciaal voor het (basis)onderwijs, buiten- en naschoolse opvang, kinderdagverblijven en NME-centra biedt Vogelbescherming evenementen en gratis lesmateriaal. Het lesmateriaal sluit aan bij de kerndoelen van het basisonderwijs en is gratis downloadbaar.

Brochure Educatie: De leukste tips voor kinderen en vogels 2014-2015

Vogelbescherming vindt het belangrijk dat kinderen kennis maken met vogels. Vogels kom je overal tegen: in de tuin, op het balkon én op het schoolplein. Daarom zijn vogels uitstekend geschikt als onderwerp voor (natuur) lessen. In onze educatiebrochure vindt u het complete educatieve aanbod van Vogelbescherming Nederland. Vraag hier de brochure aan. 

Voor kinderen is er een speciale pagina met spelletjes, kleurplaten en werkstukken.

 

Activiteiten voor het (basis)onderwijs:

Tuinvogeltelling voor Scholen 2014

Welke vogels zien uw leerlingen op uw schoolplein? Doe mee met de Tuinvogeltelling voor Scholen en u weet het precies! Tussen 6 en 17 januari 2014 kunt u weer meedoen. Benieuwd naar de resultaten van de Tuinvogeltelling voor Scholen van 2013? Kijk hier voor de top-10!
Met veel gratis downloadbaar lesmateriaal voor alle groepen van het basisonderwijs. Ook leuk voor kinderopvang, kinderdagverblijven en buiten- of naschoolse opvang!
Meedoen is makkelijk en leuk. U zult merken dat uw leerlingen spelenderwijs de vogels leren kennen en enthousiast worden over de vogels in hun directe omgeving.
Tip: leer spelenderwijs de tuinvogels herkennen met vogelmemory!

Beleef de Lente Junior

Via live webcams kunt u alle avonturen van de vogels volgen! Beleef de Lente Junior is het kleine zusje van Beleef de Lente, en speciaal bedoeld voor het basisonderwijs. Maken de vogels een nest? Wanneer komen de eieren uit? Wat eten de vogels eigenlijk? Tussen 1 maart en 1 juli kunt u meekijken in de nesten zonder de vogels te verstoren. Op de website Beleef de Lente Junior vindt u veel leuke weetjes, dagboekjes per vogel en clips van de leukste momenten. Met veel gratis lesmateriaal!

Vogelvriendelijk schoolplein

Wilt u uw schoolplein groener en vogelvriendelijker inrichten? Maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Vogelbescherming helpt met advies op maat van onze speciaal opgeleide tuinvogelconsulenten. In 2014 is een advies op maat voor uw plein gratis voor kinderopvanglocaties omdat Vogelbescherming partner is in het Jaar van de Groene Kinderopvang. Vraag een tuinvogelconsulent in uw omgeving om advies.

 

 

 

Brochure educatie

Bestel nu de gratis brochure

 

Vogels+ magazine gratis op uw tablet

Vogels+ is het magazine van de Vogelbescherming voor vogelaars. Download de gratis app Vogelbescherming in Google Play of App Store.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


© Vogelbescherming Nederland, 2014

Word nu lid