Spring naar content

visdief / Jouke Altenburg

Periodiek schenken… nu nóg makkelijker

Schenken aan Vogelbescherming met maximaal fiscaal voordeel

Met een periodieke schenking regelt u voor minimaal de komende 5 jaar uw lidmaatschap en uw extra jaarlijkse bijdrage. Uw contributie wordt daarmee volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting.
Wilt u naast Vogelbescherming ook andere goede doelen fiscaal voordeling steunen? Dankzij onze Schenkservice regelt u dat eenvoudig in één en dezelfde schenkingsovereenkomst. U steunt dan uw vaste Goede Doelen voor minder geld, of leuker nog, u kunt meer geven voor hetzelfde geld.


Simpel schenken aan Vogelbescherming

NIEUW De onderhandse schenking

Download de formulieren voor een onderhandse schenking aan Vogelbescherming

Sinds 1 januari 2014 kunt u uw schenking aan Vogelbescherming ook regelen via een onderhandse schenkingsovereenkomst, dus zonder tussenkomst van een notaris. Dat is efficiënt en kost niets.

 
(Belastingdienst)
 
(Belastingdienst)

Bovenstaande PDF-formulieren kunt u op de computer invullen, vervolgens uitprinten en in tweevoud ondertekend opsturen naar:
Vogelbescherming Nederland, Antwoordnummer 1974, 3700 WB Zeist      

De ontvangen formulieren worden vervolgens door ons ondertekend, en het ‘exemplaar voor de schenker’ wordt aan u geretourneerd. Daarmee is de periodieke schenking formeel vastgelegd.

Lidmaatschap

Met een schenking legt u vast dat u Vogelbescherming minimaal de komende 5 jaar steunt met een jaarlijks bedrag. Bij een schenking zit het lidmaatschap inbegrepen. U blijft dus gewoon lid van Vogelbescherming.

Betaling

De jaarlijkse betaling kunt u regelen met het formulier Incassomachtiging of via een eigen periodieke overschrijving die u vastlegt in uw digitale bankomgeving.

 

Schenken aan meerdere goede doelen in 1 overeenkomst

Online procedure via onze Schenkservice

Wilt u met één schenkingsovereenkomst uw periodieke schenkingen aan meerdere goede doelen regelen, dan kan dat eenvoudig via onze Schenkservice.
Dat gaat bijna volledig online.

Meer informatie over de procedureLooptijd van de schenking – voor onbepaalde tijd

Bij een schenkingsakte legt u voor minimaal 5 jaar uw jaarlijkse bijdrage vast. U kunt echter ook overwegen om een akte voor onbepaalde tijd (5+) af te sluiten. Voordeel daarvan is dat u de akte niet na vijf jaar hoeft te verlengen. U kunt echter wel na vijf jaar (minimum looptijd) stoppen met de schenking, of indien gewenst, een nieuwe akte voor een lager of hoger bedrag afsluiten.

Schriftelijke procedure

Geeft u de voorkeur aan een schriftelijke procedure? Wij sturen u graag de nodige formulieren toe. Stuur een e-mail naar de ledenadministratie, of bel 030-6937700. Geef in uw mail even aan of u alleen aan Vogelbescherming of aan meerdere goede doelen wilt schenken. Dan sturen wij u het juiste formulier toe. 

Kosten en minimumbedrag

Een onderhandse schenking die u zelf regelt met een formulier van de belastingdienst kost u en ons niets, maar in verband met de administratieve lasten hanteren wij een minimum jaarbedrag van € 50,-.
Voor een schenking die u regelt via Schenkservice geldt een minimum richtbedrag van € 80,- per jaar. Vogelbescherming neemt in dat geval de kosten voor het regelen van de overeenkomst voor haar rekening. Het kost u dan zelf dus niets.

Heeft u vragen?

Bespreekt u de mogelijkheden voor een schenking liever persoonlijk? Neemt u dan contact op met
Jaap Hijmans
030-6937729 of ons Servicecentrum, zij staan u graag te woord.

 

Hulp bij digitaal invullen

Wij kunnen ook telefonisch, samen met u, het formulier van Schenkservice of het formulier voor de onderhandse schenking invullen. Bel met ons Servicecentrum op 030-6937700. Zo mogelijk regelen we dit direct.
Anders kunt u een terugbelafspraak maken.

 

Vogels+ magazine gratis op uw tablet

Vogels+ is het magazine van de Vogelbescherming voor vogelaars. Download de gratis app Vogelbescherming in Google Play of App Store.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


© Vogelbescherming Nederland, 2014