Spring naar content
 

Kandidaten Gouden Lepelaar gezocht!

Dinsdag 18 december 2012

lepelaar / BirdphotoDe Gouden Lepelaar is een bijzondere prijs van Vogelbescherming Nederland. Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, die een meer dan gewone bijdrage heeft geleverd aan de bescherming van vogels. Kandidaten kunnen vrijwilligers op het gebied van vogelbescherming zijn, maar ook professionele beschermers, onderzoekers of mensen die via kunst, proza, poëzie of op journalistieke wijze het belang van vogels onder de aandacht hebben gebracht. Ook heel vernieuwende ideeën kunnen aanleiding zijn om mensen voor te dragen. Vogelbescherming wil met de Gouden Lepelaar mensen danken en in het zonnetje zetten. Een commissie uit de ledenraad adviseert het bestuur bij het selecteren van kandidaten.

Algemene criteria

De Gouden Lepelaar kan door het bestuur van Vogelbescherming Nederland worden uitgereikt aan personen die:

  • op uitzonderlijke wijze hebben bijgedragen aan de bescherming van vogels, nationaal of internationaal, bijvoorbeeld doordat zij zich langdurig op een veelzijdige manier hebben ingezet voor de bescherming van vogels óf op een bijzondere of op vernieuwende wijze hebben bijdragen aan de bescherming van vogels. Dit laatste maakt ook jongere personen en personen buiten het veldwerk- of beschermingswerk tot mogelijke kandidaten;
  • niet in strijd met het Verenigingsbeleid hebben gehandeld.

.

Kandidaten voordragen

Iedereen kan kandidaten voordragen. Goed gemotiveerde voorstellen kunnen uiterlijk tot 1 maart 2013 gericht worden aan het bureau van Vogelbescherming, ter attentie van Ellis Samsom, Postbus 925, 3700 AX Zeist, of ellis.samsom@vogelbescherming.nl.

 


Naar boven

Overige berichten

Scoren met spreeuwen
Maandag 22 augustus 2016
Intensivering van de landbouw doet inspanningen voor agrarisch natuurbeheer teniet
Donderdag 18 augustus 2016
Kleine strandlopers op bollenvelden
Maandag 15 augustus 2016
 
 

Meer vogels in uw tuin?

Bestel hier kosteloos ons magazine Vogels dichterbij. Boordevol met tips over vogels kijken en hoe u van uw tuin een vogelparadijs maakt.

Haal de natuur in huis met dit prachtige magazine. Veel vogelplezier!

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


nike free run 5.0 barn, rea sportskor,nike air max white pricerunner,nike air max 90 44   nike air max baby,wmns air max 1 essential,nike air max 1 ultra moire mintgröna

© Vogelbescherming Nederland, 2016

Word nu lid