Spring naar content
 

Kandidaten Gouden Lepelaar gezocht!

Dinsdag 18 december 2012

lepelaar / BirdphotoDe Gouden Lepelaar is een bijzondere prijs van Vogelbescherming Nederland. Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, die een meer dan gewone bijdrage heeft geleverd aan de bescherming van vogels. Kandidaten kunnen vrijwilligers op het gebied van vogelbescherming zijn, maar ook professionele beschermers, onderzoekers of mensen die via kunst, proza, poëzie of op journalistieke wijze het belang van vogels onder de aandacht hebben gebracht. Ook heel vernieuwende ideeën kunnen aanleiding zijn om mensen voor te dragen. Vogelbescherming wil met de Gouden Lepelaar mensen danken en in het zonnetje zetten. Een commissie uit de ledenraad adviseert het bestuur bij het selecteren van kandidaten.

Algemene criteria

De Gouden Lepelaar kan door het bestuur van Vogelbescherming Nederland worden uitgereikt aan personen die:

  • op uitzonderlijke wijze hebben bijgedragen aan de bescherming van vogels, nationaal of internationaal, bijvoorbeeld doordat zij zich langdurig op een veelzijdige manier hebben ingezet voor de bescherming van vogels óf op een bijzondere of op vernieuwende wijze hebben bijdragen aan de bescherming van vogels. Dit laatste maakt ook jongere personen en personen buiten het veldwerk- of beschermingswerk tot mogelijke kandidaten;
  • niet in strijd met het Verenigingsbeleid hebben gehandeld.

.

Kandidaten voordragen

Iedereen kan kandidaten voordragen. Goed gemotiveerde voorstellen kunnen uiterlijk tot 1 maart 2013 gericht worden aan het bureau van Vogelbescherming, ter attentie van Ellis Samsom, Postbus 925, 3700 AX Zeist, of ellis.samsom@vogelbescherming.nl.

 


Naar boven

Overige berichten

Besluit over uitbreiding vliegveld Lelystad is onverantwoord
Donderdag 26 maart 2015
Raad van State: Overijssel moet besluit nemen op bezwaar van Vogelbescherming tegen ganzenjacht
Woensdag 25 maart 2015
Ontdek de natuur in je eigen tuin!
Zondag 22 maart 2015
 
 

Vogels+ magazine gratis op uw tablet

Vogels+ is het magazine van de Vogelbescherming voor vogelaars. Download de gratis app Vogelbescherming in Google Play of App Store.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


© Vogelbescherming Nederland, 2014

Word nu lid