Spring naar content

Campagnes & Acties

 

Rust voor vogels, ruimte voor mensen

Vogelbescherming Nederland gaat, samen met andere natuur- en landschapsorganisaties, de komende vier jaar de omstandigheden voor broedende, rustende en foeragerende vogels in het waddengebied sterk verbeteren. Tegelijkertijd wordt het kijken naar vogels sterk gestimuleerd. Daarvoor is het project ‘Rust voor Vogels, Ruimte voor mensen’ gestart. .
Rust voor vogels, ruimte voor mensen


Red de rijke weide

Door intensieve melkveehouderij zijn de bloemrijke weides steeds zeldzamer geworden. Sinds 1960 is meer dan 60 procent van alle weidevogels verdwenen en dreigen ze uit te sterven in Nederland. Vogelbescherming voert daarom een campagne om de weidevogels hun broedgebied weer teruggeven: 200.000 hectare bloemrijke weide in 2020. Dat is een vijfde van het grasland, genoeg om het tij te keren en ruim voldoende voor alle kaas en melk die we samen eten. 
Kijk op www.redderijkeweide.nl.


Beleef de Lente

Sinds 2007 kijken elk jaar ruim een miljoen mensen van 1 maart tot 1 juli naar de gratis webcams van Beleef de Lente. Ontdek zelf ook alle geheimen van verschillende vogels en volg het broedseizoen van eerste ei tot laatste uitgevlogen vogel.
Kijk op www.beleefdelente.nl


Beleef de Lente junior

Via webcams kijk je tussen 1 maart en 1 juli mee in vogelnesten. Je volgt alle belevenissen van de vogels rechtstreeks in je klas of thuis. De website is geoptimaliseerd voor het digibord. Beleef de Lente Junior is speciaal gemaakt voor kinderen en leerkrachten in het (basis)onderwijs, de buitenschoolse opvang en andere onderwijssituaties. Je vindt er veel lesideeën en achtergrondinformatie toegespitst op de kerndoelen in het onderwijs.
Kijk op www.beleefdelentejunior.nl


Nationale Vogelweek

Mei is de mooiste maand om vogels te kijken. Daarom organiseert Vogelbescherming jaarlijks de Nationale Vogelweek, met honderden excursies. In samenwerking met Sovon Vogelonderzoek Nederland, vogelwerkgroepen en tientallen vrijwilligers worden door het hele land excursies gehouden voor iedereen die zelf buiten vogels wil kijken.
Kijk op
www.vogelweek.nl


Nationale Tuinvogeltelling

De Nationale Tuinvogeltelling is in tien jaar uitgegroeid tot het grootste citizens science evenement van Nederland. Ruim 70.000 mensen noteren in een weekend gedurende een half uur hoeveel vogels er in hun tuin komen. Gewoon leuk om mee te doen en erg nuttig voor het onderzoek naar vogels in de stad. Het evenement vindt elk jaar plaats tijdens het derde weekend van januari.
Kijk op www.tuinvogeltelling.nl


 
 

Meer vogels in uw tuin?

Bestel hier kosteloos ons magazine Vogels dichterbij. Boordevol met tips over vogels kijken en hoe u van uw tuin een vogelparadijs maakt.

Haal de natuur in huis met dit prachtige magazine. Veel vogelplezier!

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor Vogels Digitaal en ontvang elke maand nieuws over vogels en vogelbescherming, met tuintips en leuke weetjes.


nike free run 5.0 barn, rea sportskor,nike air max white pricerunner,nike air max 90 44   nike air max baby,wmns air max 1 essential,nike air max 1 ultra moire mintgröna

© Vogelbescherming Nederland, 2016

Word nu lid